Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ, З ДНЕМ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Дата: 06.05.2021 14:39
Кількість переглядів: 688

Фото без опису

 

     Цього річ виповнюється 76 років з дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

    В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років”. Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

   Офіційне гасло пам’ятних заходів – «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо». Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку.

    ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

  Українські ветерани зробили значний внесок у перемогу в Другій світовій, тож День перемоги над нацизмом викарбований в національній пам'яті не одного покоління.

  Це свято важливе для нашого народу й нашої історії. День перемоги – символ мужності та згуртованості заради вищої мети – спільної перемоги.

  На жаль, з року в рік, учасників у Другій світовій війні залишається все менше, і кожен українець зобов’язаний дякувати їм за мирне небо над головою.

   Світла пам'ять загиблим у боях за визволення, захист честі та гідності рідного народу. Земний уклін героям війни, які зуміли вижити у страшному пеклі ворожих навал та крізь усе життя пронесли любов до Батьківщини.

   Наш святий обов’язок — шанувати безцінний подвиг ветеранів, зберегти спогади очевидців кривавих років війни для наступних поколінь. На жаль, українська земля і досі жадана для деяких країн. Військові події на сході України, що досі тривають, показують нашу згуртованість, єдність, мужність українського народу. Ми продовжуємо боротьбу за мир та нашу землю.

Шановні ветерани! Дорогі мешканці громади!

       Від щирого серця вітаємо вас із Днем пам’яті та примирення, Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

        У ці свята ми згадуємо тих, хто загинув під час Другої світової війни, та висловлюємо вам, дорогі ветерани, велику подяку і шану за Перемогу над нацизмом.

        Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, і трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.

     Напередодні цього світлого дня бажаємо вам міцного здоров`я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє нашої України!

       Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!

 

З повагою,

         голова громади, депутатський корпус та виконавчий комітет  Василівської сільської ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь