Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ НАЧАЛЬНИКА ФІНАНСОВОГО УПРАВЛІННЯ виконавчого комітету Василівської сільської ради

Дата: 21.05.2021 10:12
Кількість переглядів: 356

До розпорядження

від 11.03.2021 р. №

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

НАЧАЛЬНИКА ФІНАНСОВОГО УПРАВЛІННЯ

виконавчого комітету Василівської сільської ради

1. Загальна частина

1.1 Начальник фінансового управління виконавчого комітету Василівської сільської ради є посадовою особою місцевого самоврядування, на яку поширюється дія Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”.

1.2 Начальник фінансового управління призначається і звільняється з посади сільським головою на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою чинним законодавством.

1.3 Начальник фінансового управління підпорядковується безпосередньо сільському голові.

1.4. Начальник фінансового управління повинен бути фахівцем з вищою освітою та стажем роботи пов’язаною з фінансовою сферою.

1.5. На начальника управління покладаються обов’язки визначені цією інструкцією;

1.6 Начальник фінансового управління ради повинен знати: Конституцію України; акти законодавства, що стосуються служби в органах місцевого самоврядування та діяльності міської ради; Закони України, Указ Президента України, постанови та розпорядження Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, інші нормативно-правові акти, що стосуються діяльності управління; інструкцію з діловодства; правила ділового етикету; правила та норми охорони праці і протипожежного захисту; основні принципи роботи на комп’ютері.

1.7. Начальник управління керується у роботі законами України, Указами Президента України, постановами та розпорядженнями Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, рішення міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови.

2. Завдання, обов’язки та повноваження

2.1 Здійснює керівництво діяльністю фінансового управління Василівської сільської ради, розподіляє обов’язки між працівниками, очолює та контролює їх роботу.

2.2 Забезпечує ефективне виконання покладених на фінансове управління завдань щодо реалізації державної політики у фінансовій сфері та в межах компетенції управління. Визначає ступінь відповідальності працівників та погоджує посадові інструкції.

2.3 Організовує розробку проекту міського бюджету на наступний рік, забезпечує його формування та виконання.

2.4 Розробляє та приймає участь в розробці проектів нормативно-правових актів місцевого значення, за необхідності проводить їх експертизу, приймає участь в розробленні проектів нормативно-правових актів, розробниками яких є інші структурні підрозділи сільської ради.

2.5 Визначає політику та стратегію діяльності фінансового управління.

2.6 Контролює процеси реалізації державної політики у фінансовій сфері управління, виконання законодавчих і нормативних актів, розпоряджень і наказів Міністерства фінансів України, Одеської обласної державної адміністрації,  Департаменту фінансів Одеської ОДА у межах затверджених функціональних обов’язків.

2.7 Організовує, регулює та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками управління: звернень громадян, громадських об'єднань, державних та недержавних підприємств, установ та організацій, органів місцевого самоврядування з питань, які стосуються діяльності фінансового управління, а також розробляє за результатами їх аналізу відповідні рішення згідно з чинним законодавством, які вносить на розгляд сільському голові.

2.8 Планує, регулює та контролює ефективну взаємодію фінансового управління з Державною казначейською службою України в Болградському районі, іншими органами державної влади і управліннями, установами та організаціями.

2.9 Виконує за дорученням сільського голови, Міністерства фінансів України завдання, отримані від центральних органів виконавчої влади вищого рівня, готує сільському голові доповідні записки, проекти рішень та розпоряджень.

2.10 Планує та регулює здійснення зв’язків з постійними комісіями сільської ради, установами банків та іншими органами виконавчої влади.

2.11 Подає відповідно до законодавства пропозиції сільському голові про звільнення з посади та переміщення працівників управління.

2.12 Вирішує питання своєчасного заміщення вакансій, заохочення, накладення стягнень та інші питання службової діяльності.

2.13 Звітує на сесіях сільської ради про хід виконання бюджету громади в строки, визначені Бюджетним кодексом України.

2.14 Забезпечує дотримання працівниками фінансового управління законодавства України з питань служби в органах місцевого самоврядування та боротьби з корупцією.

2.15 Виконує інші доручення сільського голови.

2.16 Видає накази в межах своїх повноважень.

3. Права

3.1 Вносити сільському голові у встановленому порядку запити на безкоштовне отримання від органів виконавчої влади, підприємств, установ, організації необхідних статистичних та оперативних даних, звітів з питань, що стосуються діяльності фінансового управління.

3.2 Забезпечувати ділове листування з органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями з питань, що стосуються діяльності фінансового управління, вести особистий прийом громадян з питань, що належать до його компетенції.

3.3 Здійснювати перевірку закладів, установ, підприємств і організацій згідно з чинним законодавством у межах наданих повноважень.

4. Відповідальність

4.1 За неякісне і несвоєчасне виконання посадових обов’язків, перевищення своїх повноважень, за вчинок, який дискредитує управління та посадову особу місцевого самоврядування.

4.2 За бездіяльність та не використання наданих йому прав при виконанні ним своїх посадових обов’язків.

4.3 За порушення норм етики та обмежень пов’язаних з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування та її проходженням.

4.4 За порушення трудової і виконавчої дисципліни, правил внутрішнього розпорядку, правил охорони праці, пожежної безпеки на робочому місці, збереження матеріальних цінностей закріплених за ним.

4.5 За виконання покладених на управління завдань, законність прийнятих ним рішень та за дотримання фінансової дисципліни.

 

З посадовою інструкцією ознайомлений(а)

Начальник фінансового управління

Василівської сільської ради

«_____»______________ 2021 р.                    _________________________

 

 

Секретар Василівської сільської ради                       Ганна ІВАНОВА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь