Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ головного спеціаліста фінансового управління виконавчого комітету Василівської сільської ради

Дата: 21.05.2021 10:20
Кількість переглядів: 1284

Додаток 3

До розпорядження

від 11.03.2021 р. №

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

 головного спеціаліста фінансового управління виконавчого комітету

Василівської сільської ради

I. Загальні положення.

1.1. Головний спеціаліст фінансового управління виконавчого комітету Василівської сільської ради є посадовою особою місцевого самоврядування.

1.2.  Призначення на посаду головного спеціаліста фінансового управління та звільнення з неї здійснюється сільським головою Василівської сільської ради, з дотриманням вимог Кодексу законів про працю України та чинного законодавства про працю.

1.3. Посада відноситься до сьомої категорії посадової особи місцевого самоврядування.

1.4. Головний спеціаліст фінансового управління безпосередньо підпорядковується сільському голові та начальнику фінансового управління Василівської сільської ради.

II. Завдання, обов'язки та повноваження.

2.1. Забезпечує виконання покладених на управління завдань щодо реалізації державної політики по закріплених галузях та установах.

2.2. Опрацьовує розрахункові показники сільського бюджету на відповідний рік та безпосередньо приймає участь у складанні розрахунків до проекту бюджету громади

2.3. Здійснює аналіз поданих головними розпорядниками бюджетних запитів, зведення та включення пропозицій до прогнозу бюджету громади на середньостроковий період.

2.4. Узагальнює подані головними розпорядниками пропозиції та контролює складання тимчасового розпису на відповідний період, враховуючи обмеження встановлені Бюджетним Кодексом України.

2.5. Складає лімітні довідки за закріпленими установами з визначенням річних обсягів асигнувань в цілому по загальному та спеціальному фонду та доводить до головних розпорядників.

2.6. Здійснює складання розпису видатків сільського бюджету по закріплених галузях та установах.

2.7. Аналізує та надає начальнику управління пропозиції щодо  внесення змін до помісячного розпису за обґрунтованим поданням головних розпорядників коштів, звертаючи особливу увагу на збалансування при внесенні змін.

2.8. Веде облік уточнених призначень  по закріплених установах.

2.9. Щоденно аналізує стан зареєстрованих фінансових зобов’язань, залишки на реєстраційних рахунках закріпленої галузі та інформує начальника фінансового управління.

2.10. Забезпечує протягом бюджетного періоду відповідність розпису сільського бюджету встановленим бюджетним призначенням.

2.11. Приймає участь у складанні пояснювальної записки до квартальних та річного звітів про виконання міського бюджету.

2.12. Перевіряє правильність складання і затвердження кошторисів видатків, паспортів бюджетних програм  по закріплених галузях та установах.

2.13. Здійснює аналіз стану фінансового забезпечення, аналізує надані головними розпорядниками заявки на фінансування, перевіряє залишки асигнувань та надає пропозиції щодо фінансування закріплених установ начальнику фінансового управління.

2.14. Аналізує показники та забезпечує контроль за розвитком мережі, штатів і контингентів установ охорони здоров’я, органів місцевого самоврядування,  що фінансуються з сільського бюджету.

2.15. Здійснює контроль за ефективним витрачанням коштів по закріплених галузях та установах.

2.16.  Виконує завдання керівництва фінансового управління.

2.17. Готує інформації до Департаменту фінансів.

2.18. Приймає участь у підготовці інформації виконавчому комітету та сільській раді про стан виконання сільського бюджету за кожний звітний період.

2.19. За дорученням начальника фінансового управління у межах своєї компетенції розглядає листи підвідомчих організацій та окремих громадян.

2.20.  Приймає участь у складанні річного та квартальних планів роботи управління.

2.21. Приймає участь в проведенні економічного навчання та в роботі семінарів з працівниками бюджетних установ.

2.22. Здійснює аналіз бюджетних запитів з використання програмно-цільового методу.

2.23. Разом з управлінням державної казначейської служби здійснює контроль за кошторисними призначеннями бюджетних установ в процесі виконання сільського бюджету.

2.24. Щомісячно аналізує та уточнює стан незабезпеченості видатками на заробітну плату в розрізі установ.

2.25. Виконує роботу по підготовці проектів рішень сільської ради і доповідних записок з питань виконання сільського бюджету.

2.26. Узагальнює та надає начальнику управління та Департаменту фінансів  інформацію про загальний обсяг фінансування заробітної плати. Аналізує причини виникнення заборгованості по заробітній платі та заходи які будуть вжиті для погашення заборгованості.

2.27. Узагальнює та надає начальнику управління та Департаменту фінансів  інформацію щодо видатків на утримання органів місцевого самоврядування.

2.28. Узагальнює та надає начальнику управління та Департаменту фінансів  інформацію про хід виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22.05.2005 № 318 «Про удосконалення механізму виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та державної соціальної допомоги».

2.29. Здійснює аналіз використання енергоносіїв по установам.

2.30. Аналізує, узагальнює та  інформує начальника управління та Департамент фінансів  щодо планової та фактичної чисельності працівників установ органів місцевого самоврядування.

2.31. Узагальнює та надає начальнику управління і Департаменту фінансів  інформацію щодо  місячного планового фонду заробітної плати в розрізі галузей та аналізує динаміку змін та порядок розрахунку місячного планового фонду заробітної плати по закріпленим установам

2.32.  Проводить експертизу і подає на погодження начальнику управління  штатні розписи, кошториси та плани асигнувань загального фонду на утримання  управлінь і відділів сільської ради.

2.33. Дотримується правил внутрішнього трудового розпорядку.

2.34. Здійснює інші функції, пов’язані з виконанням покладених на нього завдань.

III. Має право.

    За дорученням керівництва:

  -представляти інтереси управління   в   органах  державної  влади  та  органах  місцевого самоврядування з питань,  що належать до його  компетенції;

  - брати участь  у здійсненні контролю (перевірки) дотримання законодавства підвідомчими підприємствами,  установами та організаціями згідно з чинним  законодавством; 

- готувати  проекти  запитів  на  отримання відповідної статистичної інформації та  інших  даних  від  органів державної влади та органів місцевого самоврядування,  їх посадових осіб,   громадських   організацій,   підприємств,    установ    та організацій,   необхідних   для  виконання  посадових  обов'язків ;
- вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи підрозділу.

                                                   IV. Повинен знати.

            Конституцію України; закони України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про службу в органах  місцевого  самоврядування", "Про
державну службу", "Про засади запобігання та протидії корупції" інші закони України з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування; укази і розпорядження Президента України, постанови Верховної Ради України, постанови та розпорядження   Кабінету   Міністрів   України,   інші  підзаконні нормативно-правові акти;  інструкцію з діловодства у  відповідному органі  місцевого  самоврядування;  правила внутрішнього трудового розпорядку;  правила ділового етикету; правила охорони  праці  та протипожежної  безпеки;  основні  програми  роботи  на комп'ютері; державну мову.

                                               V. Кваліфікаційні вимоги.

            Повна   вища   освіта   відповідного професійного   спрямування   за   освітньо-кваліфікаційним  рівнем магістра, спеціаліста.

            Стаж роботи   за   фахом   на   службі  в  органах  місцевого
самоврядування  або  державній   службі   на   посаді   провідного
спеціаліста не менше 1 року чи стаж роботи за фахом в інших сферах
управління не менше 3 років.

VI. Відповідальність

5.1. Головний спеціаліст фінансового управління виконавчого комітету Василівської  сільської  ради  несе відповідальність за неналежне виконання службових обов’язків, перевищення своїх повноважень, порушення спеціальних обмежень щодо посадових осіб місцевого самоврядування згідно статей 12, 13, 23, Закону України, «Про службу в органах місцевого самоврядування», чинного законодавства України про працю та статей 7, 8, 9, Закону України «Про боротьбу з корупцією.

 

З посадовою інструкцією ознайомлений:

Головний спеціаліст фінансового управління

Василівської сільської  ради                                             ____________________

 

 “ _____” __________ 2021 року

Секретар Василівської сільської ради                            Ганна ІВАНОВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь