Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ начальника відділу організаційно- кадрової роботи, інформаційної діяльності та документообігу виконавчого комітету Василівської ради

Дата: 21.05.2021 10:38
Кількість переглядів: 3455

Додаток 11

До розпорядження

від 11.03.2021 р. №

 

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

начальника відділу організаційно- кадрової роботи, інформаційної діяльності та документообігу виконавчого комітету Василівської ради

 1. Загальні положення

1.1. Начальник відділу організаційно - кадрової роботи, інформаційної діяльності та документообігу  виконавчого комітету Василівської ради відноситься до професійної групи «Керівники».

1.2. Призначення на посаду начальника відділу організаційно- кадрової роботи, інформаційної діяльності та документообігу  виконавчого комітету Василівської ради (далі начальник відділу) та звільнення з неї здійснюється сільським головою Василівської сільської ради з дотриманням вимог Кодексу законів про працю України та чинного законодавства про працю.

1.3. Посада відноситься до шостої категорії посадової особи місцевого самоврядування.

1.4. Начальник відділу організаційно - кадрової роботи, інформаційної діяльності та документообігу виконавчого комітету Василівської ради безпосередньо підпорядковується сільському голові.

1.5. Начальник відділу забезпечує виконання обов’язків відповідно до Положення про відділ, цієї посадової інструкції, а також завдань покладеними на відділ окремими рішеннями Василівської сільської ради, її виконавчого комітету, розпорядженнями Василівського сільського  голови, очолює та контролює роботу відділу.

2. Завдання та обов'язки

2.1. Очолює роботу із забезпечення кадрами керівників, фахівців, технічних виконавців і робітників необхідних спеціальностей і кваліфікації відповідно до тематичних напрямків роботи та структурою сільської ради.

2.2. Приймає працівників з питань найму, переведення, звільнення, правильності їх використання. Забезпечує своєчасне оформлення прийому, переведення і звільнення працівників відповідно до трудового законодавства.

2.3. Організовує облік особового складу, ведення і зберігання встановленої документації з кадрів, видачу довідок про справжню і минулу трудову діяльність працівників.

2.4. Своєчасно готує документи щодо призначення пенсій працівникам в межах компетенції відділу.

2.5. Систематично вивчає розстановку і використання фахівців, а також ділові якості працівників з метою підбору кадрів на заміщення вакантних посад керівників.

2.6. Бере участь в організації роботи атестаційних, конкурсних та комісій і забезпечує оформлення необхідних матеріалів відповідно до їх рішеннями.

2.7. Організовує контроль за дотриманням працівниками сільської ради трудової дисципліни, дотриманням ними правил внутрішнього трудового розпорядку.

2.8. Обчислює стаж роботи служби в органах місцевого самоврядування, здійснює контроль за встановленням надбавок за вислугу років та наданням відпусток відповідної тривалості, складання графіків щорічних відпусток працівників Василівської сільської ради;

2.9. Здійснює підготовку до здачі в архівний відділ Василівської сільської ради документів, що належать до компетенції відділу.

2.10. Забезпечує доступу до публічної інформації та системного і оперативного оприлюднення інформації з питань, що належать до компетенції відділу на офіційному сайті Василівської сільської ради в мережі Інтернет.

2.11. Здійснення роботи, пов’язаної із заповненням, обліком і зберіганням трудових книжок та особових справ працівників.

2.12. У межах своєї компетенції бере участь у формуванні структури Василівської сільської ради та контролює розробку посадових інструкцій у виконавчих органах.

2.13. Керує працівниками відділу.

2.14. Отримує від претендентів на вакантні посади відповідних документів та подання їх на розгляд конкурсної комісії, здійснення інших заходів щодо організації конкурсного відбору.

         

2.15.  Оформлення документів про прийняття Присяги та присвоєння рангів посадовим особам Василівської сільської ради, внесення про це записів до трудових книжок.

2.16.  Проведення разом з іншими підрозділами робіт щодо укладення, внесення змін, продовження терміну дії, розірвання контрактів з керівниками комунальних підприємств.

2.17.  Здійснення організаційних заходів щодо своєчасного щорічного подання посадовими особами відомостей про доходи, зобов’язання фінансового характеру та належне їм майно, в тому числі за кордоном, щодо себе і членів своєї сім’ї.

2.18.  Розгляд пропозиції, заяв, звернень та скарг громадян, надання роз’яснень, ведення прийому громадян з питань, що належить до компетенції відділу.

2.19.  Здійснення іншої роботи пов’язаної  із застосуванням законодавства про працю та службу в органах місцевого самоврядування.

2.20. Розробляє та подає на затвердження виконавчого комітету Василівської сільської ради Інструкцію з діловодства, Положень про відділи.

                                                                                  3. Має право

3.1.  Одержувати відповідні документи та необхідну інформацію від посадових осіб сільської ради та підпорядкованих установ для виконання покладених на відділ функцій.

3.2.  Залучати спеціалістів виконавчих органів сільської ради та підпорядкованих установ для розгляду питань, віднесених до компетенції відділу.

3.3.  Брати участь у засіданнях Василівської сільської ради та її виконавчого комітету, нарадах, що проводить сільський голова, а також в тих, що проводяться у виконавчих органах Василівської сільської ради з питань, віднесених до компетенції відділу.

3.4.  У разі потреби перевіряти і контролювати дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку в Василівській сільський раді, вимог законодавства про працю та службу в органах місцевого самоврядування.

3.5.  Виносити пропозиції на розгляд Василівського сільського голови питання удосконалення кадрової роботи, і підвищення ефективності служби в Василівській сільський раді.

                                                             4.Повинен знати

Конституцію України; закони України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про державну службу", "Про засади запобігання та протидії корупції" та інші закони України з питань  організації та діяльності органів місцевого самоврядування; укази та розпорядження Президента України, постанови Верховної Ради
України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, інші підзаконні нормативно - правові акти, що стосуються  розвитку фінансової сфер управління; практику застосування чинного законодавства з питань, що належать до його  компетенції; основи регіонального управління, економіки та управління персоналом;
основи права, політології та ринку праці; форми та методи роботи із засобами масової інформації; інструкцію з діловодства у сільській раді; основи психології, економіки, фінансів; правила внутрішнього трудового розпорядку; правила ділового етикету; правила охорони праці та  протипожежної безпеки; основні програми роботи на комп'ютері; державну мову.

                                                  5. Кваліфікаційні вимоги

Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста. Стаж роботи на службі в органах місцевого самоврядування на посадах державної служби або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності не менше 2 років.

 

З посадовою інструкцією ознайомлений(а)

Начальник відділу організаційно-кадрової роботи,

інформаційної діяльності та документообігу

виконавчого комітету Василівської сільської ради _______________________

 

«_____»______________ 2021 р.

 

 

Секретар Василівської сільської ради                       Ганна ІВАНОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь