Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ головного бухгалтера служби у справах дітей виконавчого комітету Василівської сільської ради

Дата: 21.05.2021 11:10
Кількість переглядів: 438

Додаток 17

До розпорядження

від 11.03.2021 р. №

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

головного бухгалтера служби у справах дітей виконавчого комітету Василівської сільської ради

                                                      1.Загальні положення

1.1. Головний бухгалтер служби у справах дітей виконавчого комітету Василівської сільської ради (далі головний бухгалтер) є посадовою особою місцевого самоврядування.

1.2. Головний бухгалтер призначається на посаду та звільняється   сільським головою відповідно до КЗпП України.

1.3. Головний бухгалтер є підзвітним, підконтрольним і відповідальним перед територіальною громадою, відповідальним -  перед сільською радою.     Посада відноситься до сьомої категорії посадової особи місцевого самоврядування при проведенні конкурсу на заміщення вакантної посади головного бухгалтера. 

1.4. Головний бухгалтер в своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами та розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, Кодексами України, актами органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, документами районної державної адміністрації, та документами облдержадміністрації які  прийняті  у межах їх повноважень, розпорядженнями сільського голови, рішеннями сільської ради та її виконавчим комітетом, Регламентом сільської ради, посадовою інструкцією, інструкцією з діловодства та іншими законодавчими актами.

                                2. Завдання, обов'язки  та  повноваження.

2.1. Забезпечує виконання покладених  на  службу завдань щодо організації бухгалтерського обліку, господарсько-фінансової діяльності у фінансовій сфері управління  і  контролює дотримання правил його ведення.

2.2. Здійснює методологічне керівництво бухгалтерським  обліком  і звітністю.

2.3. Організовує облік грошових надходжень, товарно-матеріальних цінностей, зберігання первинних документів, облікових реєстрів бухгалтерської звітності та своєчасне подання їх до архіву. 

2.4. Застосовує комп'ютерні та інші сучасні технічні засоби і технології обліково-обчислювальних робіт.

2.5. Забезпечує контроль і відображення на рахунках бухгалтерського обліку господарських операцій, надання оперативної інформації, складання та подання зведеної бухгалтерської звітності відповідним органам у визначені терміни.

2.6. Здійснює контроль за законністю, своєчасністю та правильністю оформлення документів; правильністю нарахування та перерахування платежів; дотриманням встановлених правил проведення інвентаризації грошових, товарно-матеріальних цінностей, розрахунків і платіжних зобов'язань; стягненням у встановлений термін дебіторської та сплаченням кредиторської заборгованості.

2.7. Забезпечує організацію проведення економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності з метою виявлення резервів, запобігання втратам.

                                                        3. Має право

3.1. Представляти раду в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підвідомчих підприємствах, установах та організаціях з питань, що стосуються його компетенції.

3.2  Одержувати в установленому законодавством порядку від виконавчих  органів  ради,  підвідомчих  підприємств,  установ  та організацій інформацію та матеріали щодо  бухгалтерського  обліку, звіту  і  контролю.

3.3. Залучати фахівців органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції.

3.4.Вносити керівництву пропозиції щодо вдосконалення роботи.

                                                     4. Повинен знати

    Конституцію України; Бюджетний кодекс України; закони України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про державну службу", "Про засади запобігання та протидії корупції" та інші закони України з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування; укази і розпорядження Президента України, постанови Верховної Ради України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, розпорядчі документи, методичні матеріали фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку і складання звітності; практику застосування нормативно-правових актів щодо напрямів діяльності; державну політику у відповідній сфері управління; основи економіки, організації праці та управління; порядок документального оформлення в бухгалтерському обліку облікових показників; методи економічного аналізу; трудове, фінансове та господарське законодавство; інструкцію з діловодства у сільський раді; основи психології; правила внутрішнього трудового розпорядку; правила ділового етикету правила охорони праці та протипожежної безпеки; основні програми роботи на комп'ютері; державну мову.

                                            5. Кваліфікаційні вимоги

   Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.

Стаж роботи за фахом на службі в органах місцевого самоврядування на керівних посадах не менше 3 років або при необхідності (виходячи із виконання основних завдань та функцій) стаж роботи за фахом у бюджетних установах не менше 5 років.

                                                    6. Відповідальність

6.1. Головний бухгалтер несе персональну відповідальність за виконання покладених на нього завдань.

6.2. Розголошення інформації, що складають службову та державну таємницю.

6.3. Підвищення свого фахового рівня.

6.4. Неналежне виконання внутрішнього розпорядку, порушення трудової і виконавської дисципліни, дотримання етики поведінки.

З посадовою інструкцією ознайомлений         

Головний бухгалтер служби у справах дітей

виконавчого комітету Василівської сільської ради            _____________ 

 

«___» ___________20__ р.                           

   Секретар сільської ради                                            Ганна ІВАНОВА  

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь