Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ головного спеціаліста – будівельного інспектора відділу земельних відносин, охорони навколишнього середовища та архітектурного будівельного контролю виконкому Василівської сільської ради

Дата: 21.05.2021 11:28
Кількість переглядів: 836

Додаток 23

До розпорядження

від 11.03.2021 р. №

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

головного спеціаліста – будівельного інспектора відділу земельних відносин, охорони навколишнього середовища та архітектурного будівельного контролю виконкому Василівської сільської ради

I. Загальні положення

1.1. Головний спеціаліст – будівельний інспектор відділу земельних відносин, охорони навколишнього середовища та архітектурного будівельного контролю виконкому Василівської  сільської ради (далі – головний спеціаліст – будівельний інспектор відділу) є посадовою особою виконавчого органу сільської ради, призначається на посаду сільським головою у встановленому порядку відповідно до чинного законодавства.

1.2. На посаду головного спеціаліста – будівельного інспектора відділу призначається особа, яка має вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста за відповідним напрямом професійного спрямування та стаж роботи за фахом на службі в органах місцевого самоврядування та/або державній службі не менш одного року або в інших сферах управління не менш як три роки, та успішно пройшли підготовку до роботи з єдиним реєстром документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів у Державній архітектурно-будівельній інспекції України (далі – Держархбудінспекції).

1.3. Головний спеціаліст – будівельний інспектор відділу підпорядковується безпосередньо голові Василівської сільської ради.

1.4. Головний спеціаліст – будівельний інспектор відділу у своїй роботі керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про державну службу», «Про запобігання корупції», «Про звернення громадян», «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» та іншими законодавчими й нормативними документами за напрямом діяльності, рішеннями сільської ради та її виконавчого комітету, розпорядчими актами сільського голови, регламентами сільської ради та її виконавчого комітету, Правилами внутрішнього трудового розпорядку у виконавчих органах Василівської сільської ради, Положенням про відділ, цією посадовою інструкцією.

1.5. Головний спеціаліст – будівельний інспектор відділу повинен знати:

- Конституцію та закони України;

- нормативно-правові акти, що стосуються служби в органах місцевого самоврядування, державної служби та державного архітектурно-будівельного контролю;

- форми та методи роботи із засобами масової інформації; правила ділового етикету; правила та норми охорони праці, основні принципи роботи на комп’ютері та відповідні програмні засоби;

- правила внутрішнього трудового розпорядку у виконавчому органі сільської ради, державну мову на рівні ділового спілкування та її застосування.

II. Завдання та обов’язки

Головний спеціаліст – будівельний інспектор відділу:

2.1. Розглядає звернення фізичних та юридичних осіб, запити народних депутатів України, органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань, що належать до компетенції відділу, та готує проекти відповідей.

2.3. Приймає участь у підготовці проектів розпоряджень сільського голови, рішень виконкому та сільської ради з питань, віднесених до компетенції відділу.

2.4. Забезпечує, в межах компетенції, здійснення заходів з надання адміністративних послуг у встановленому законодавством України порядку, на території громади.

2.5. Подає Держархбудінспекції інформацію, необхідну для внесення даних до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.

2.6. Забезпечує, в межах компетенції здійснення заходів державного архітектурно-будівельного контролю, на території Василівської сільської ради.

2.7. Здійснює інші повноваження визначені законом.

III. Права

Головний спеціаліст – будівельний інспектор відділу має право:

3.1. За дорученням керівництва представляти інтереси відділу у відносинах з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями.

3.2. За дорученням керівництва приймати участь у роботі сесій сільської ради, засіданнях виконкому, інших колегіальних органів.

3.3. Підписувати у межах своєї компетенції довідки, документи, складені під час та за результатами перевірок тощо.

3.4. Складати акти перевірок та протоколи про правопорушення.

3.5. Безперешкодного доступу до місця будівництва об'єкта та до прийнятих в експлуатацію об'єктів, що підлягають обов'язковому обстеженню.

3.6. Видавати обов'язкові для виконання приписи щодо усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.

3.7. Видавати обов'язкові для виконання приписи щодо зупинення підготовчих та будівельних робіт, що не відповідають вимогам законодавства у сфері містобудівної діяльності, зокрема будівельним нормам, містобудівним умовам та обмеженням, затвердженому проекту або будівельному паспорту забудови земельної ділянки, виконуються без повідомлення, реєстрації декларації про початок їх виконання або дозволу на виконання будівельних робіт.

3.8. Проводити перевірку відповідності виконання підготовчих та будівельних робіт вимогам законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, затвердженим проектним вимогам, рішенням, технічним умовам, своєчасності та якості проведення передбачених нормативно-технічною і проектною документацією зйомок, замірів, випробувань, а також ведення журналів робіт, наявності у випадках, передбачених законодавством, паспортів, актів та протоколів випробувань, сертифікатів та іншої документації.

3.9. Проводити згідно із законодавством перевірку відповідності будівельних матеріалів, виробів і конструкцій, що використовуються під час будівництва об'єктів, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил.

3.10. Вимагати у випадках, передбачених законодавством, вибіркового розкриття окремих конструктивних елементів будинків і споруд, проведення зйомки і замірів, додаткових лабораторних та інших випробувань будівельних матеріалів, виробів і конструкцій.

3.11. Здійснювати фіксування процесу проведення перевірки з використанням аудіо- та відеотехніки.

3.12. Здійснювати контроль за дотриманням порядку обстеження та паспортизації об'єктів, а також за здійсненням заходів щодо забезпечення надійності та безпеки під час їх експлуатації.

3.13. Користуватися відповідними інформаційними базами даних державних органів та іншими технічними засобами.

IV. Відповідальність

Головний спеціаліст – будівельний інспектор відділу у несе відповідальність за:

4.1. Неналежне виконання службових обов’язків.

4.2. Порушення трудової та виконавської дисципліни, Правил внутрішнього трудового розпорядку Василівської сільської ради.

 

З посадовою інструкцією ознайомлений         

Головний   спеціаліст- будівельний інспектор

відділу земельних відносин,

охорони навколишнього середовища

та архітектурного будівельного контролю

виконкому Василівської  сільської ради ____________    _________________

 

 

«___» ___________2021 р.    

 

Секретар сільської ради                                             Ганна ІВАНОВА

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь