Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ начальника відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Василівської сільської ради   

Дата: 21.05.2021 11:32
Кількість переглядів: 374

Додаток 18

До розпорядження

від 11.03.2021 р. №

                  

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

начальника відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Василівської сільської ради   

1. Загальні положення

1.1. Начальник відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Василівської сільської ради (далі – начальник  відділу) є посадовою особою місцевого самоврядування. Посада відноситься до шостої категорії посадової особи місцевого самоврядування. Призначається на посаду та звільняється з посади сільським головою Василівської сільської ради з дотриманням вимог Кодексу законів про працю України та чинного законодавства про працю.

1.2. Начальник відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Василівської сільської ради підпорядковується сільському голові.

1.3. Начальник відділу повинен знати Конституцію України, Закони України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», антикорупційне законодавство, інші законодавчі акти, що стосуються діяльності органів місцевого самоврядування та державної служби. Начальник відділу повинен знати закони України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства  та дітям-інвалідам», «Про державну соціальну допомогу», також інші нормативно-правові акти, форми та методи роботи із засобами масової інформації, правила ділового етикету, основні принципи роботи на комп’ютері.

1.4. На час відсутності начальника відділу (відпустка, відрядження, тимчасова непрацездатність, відсторонення від службових обов’язків) його обов’язки виконує інспектор відділу відповідно до розпорядження сільського голови.

 

2. Завдання та обов’язки

2.1. Начальник відділу соціального захисту населення забезпечує соціальний патронаж молодих осіб, які відбули покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на певний строк, а також звільнених від подальшого відбування зазначених видів покарань на підставах, передбачених законом.

2.2. Вирішує відповідно до законодавства питання про надання допомоги інвалідам, ветеранам війни та праці, сім”ям загиблих (померлих або визнаних такими, що пропали безвісти) військовослужбовців, а також військовослужбовців, звільнених у запас ( крім військовослужбовців строкової служби та військової служби за призовом осіб офіцерського складу) або відставку, інвалідам з дитинства, багатодітним сім”ям.

2.3. Вирішення питань про надання за рахунок коштів місцевих  бюджетів ритуальних послуг у зв”язку з похованням самотніх громадян, ветеранів війни та праці, а також інших категорій малозабезпечених громадян. Надання допомоги на поховання громадян в інших випадках передбачених законодавством.

2.4. Виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують соціальної підтримки і надання соціальних послуг.

2.5 Визначення індивідуальних потреб сімей (осіб) у соціальних послугах та соціальній підтримці.

2.6. Здійснення соціального супроводу сімей (осіб), які потрапили у складні життєві обставини, надання їм допомоги в оформленні документів для призначення усіх видів соціальної підтримки та послуг у сфері соціального захисту населення.

2.7. Розгляд заяв осіб, які опинились у складних життєвих обставинах, щодо отримання соціальних послуг та прийняття рішення стосовно їх надання, зокрема щодо сприяння влаштуванню (за потреби) до будинків-інтернатів (пансіонатів) громадян похилого віку, осіб з інвалідністю та дітей-інвалідів відповідно до поданих заяв і документів, перелік яких визначено законодавством, розгляд звернень громадян з питань дискримінації за ознакою статі та вжиття заходів щодо усунення проявів дискримінації за ознакою  статі.

2.8.Проводить особистий прийом громадян з питань, що належать до повноважень відділу .

2.9. Забезпечує у межах своїх повноважень реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення, надання населенню роз‘яснень з питань призначення та виплати всіх видів соціальних допомог, пільг, компенсацій та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, з питань соціального захисту малозабезпечених верств населення, пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян, забезпечує реалізацію Положення про відділ. 

2.10. Надає громадянам у межах своїх повноважень, практичну, методичну та консультаційну допомогу у вирішенні питань щодо соціального захисту осіб.

2.11. Розробляє проекти рішень програм, планів і прогнозів Василівської сільської ради у частині соціального захисту, забезпечення прав, свобод, і законних інтересів сім”ї (осіб).

2.12.  Надає сім”ям (особам), які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, в тому числі сім”ям учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам, соціальні послуги з соціального супроводу, консультування, соціальної профілактики.

2.13. Готує пропозиції до проектів місцевих програм соціального захисту, забезпечує їх виконання.

2.14. Ініціює створення при раді та забезпечує роботу комісій з питань координації дій щодо попередження насильства у сім'ї, створення банку даних сімей, де існують випадки вчинення насильства у сім'ї або виникає реальна загроза його вчинення.

2.15. Організовує участь у виконанні загальнодержавних та інших соціальних програм шляхом проведення соціальної роботи зі сім'ями, дітьми і молоддю, зокрема забезпечення соціального обслуговування, соціального супроводу та патронажу, соціальної профілактики і реабілітації.

2.16. Координує у межах своїх повноважень здійснення заходів, спрямованих на організацію оздоровлення дітей, виконання відповідних програм.

2.17. Співпрацює з відділом «ЦНАП» Василівської сільської ради з питань прийому та передачі особових справ осіб, які потребують призначення всіх видів соціальної допомоги.

2.18. Здійснює контроль за веденням реєстрів обліку справ громадян з питань призначення всіх видів соціальної допомоги.

2.19. Здійснює контроль за передачею особових справ для призначення всіх видів соціальної допомоги до управління соціального захисту населення Болградської РДА.

2.20. Знає і виконує вимоги нормативно-правових актів з охорони праці.

2.21. Виконує в процесі службової діяльності інші доручення голови сільської ради, секретаря сільської ради відповідно до покладених на відділ завдань.

 

3. Права

Начальник відділу соціального захисту  населення виконавчого комітету Василівської сільської ради має право за дорученням керівництва:

  - представляти інтереси відділу   в   органах  державної  влади  та  органах  місцевого самоврядування з питань,  що належать до його  компетенції;

  - брати участь  у здійсненні контролю (перевірки) дотримання законодавства підвідомчими підприємствами, установами та організаціями згідно з чинним  законодавством; 

- готувати  проекти  запитів  на  отримання відповідної статистичної інформації та  інших  даних  від  органів державної влади та органів місцевого самоврядування,  їх посадових осіб,   громадських   організацій,   підприємств,    установ    та організацій,   необхідних   для  виконання  посадових  обов'язків ;
- вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи підрозділу.

 

4. Відповідальність

4.1. Начальник відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Василівської сільської ради за невиконання або ж за неналежне виконання обов’язків, передбачених посадовою інструкцією, несвоєчасне виконання покладених на нього завдань, порушення норм етики та обмежень, пов’язаних з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування, несе персональну відповідальність відповідно чинного законодавства.

 

5.  Кваліфікаційні вимоги

            Повна   вища   освіта   відповідного професійного   спрямування   за   освітньо-кваліфікаційним  рівнем магістра, спеціаліста.

            Стаж роботи на службі в органах місцевого самоврядування або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності не менше 2 років.

 

 

 

З посадовою інструкцією ознайомлена:

начальник відділу соціального захисту населення 

виконавчого комітету

Василівської сільської ради                               __________________________                 

«____»________________2021 р.

 

 

 Секретар сільської ради                                            Ганна ІВАНОВА  

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь