Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ  начальника відділу спеціаліста-юрисконсульта відділу правового забезпечення виконавчого комітету Василівської сільської ради

Дата: 21.05.2021 13:21
Кількість переглядів: 2251

Додаток 24

До розпорядження

від 11.03.2021 р. №

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

 начальника відділу спеціаліста-юрисконсульта відділу правового забезпечення виконавчого комітету Василівської сільської ради

 

І. Загальна частина

1.1. Начальник відділу - спеціаліст юрисконсульт відділу правового забезпечення виконавчого комітету Василівської сільської ради є посадовою особою виконавчих органів сільської ради.

1.2. Призначення на посаду начальника відділу – спеціаліста юрисконсульта відділу правового забезпечення та звільнення з неї здійснюється сільським головою Василівської сільської ради з дотриманням вимог Кодексу законів про працю України та чинного законодавства про працю.

1.3. Посада відноситься до шостої категорії посадової особи місцевого самоврядування.

1.4. Начальник відділу спеціаліст - юрисконсульт відділу правового забезпечення виконавчого комітету Василівської сільської ради (далі начальник відділу) безпосередньо підпорядковується  сільському голові.

1.5. Начальник відділу у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», «Про звернення громадян», «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних» та іншими законодавчими й нормативними документами, рішеннями cсільської ради  та її виконавчого комітету, розпорядчими актами сільського  голови, Регламентом сільської ради та її виконавчого комітету, Правилами внутрішнього трудового розпорядку у виконавчих органах Василівської сільської ради, Кодексом етики і моралі працівників виконавчих органів Василівської сільської ради, положенням про відділ та цією посадовою інструкцією.

ІІ. Завдання та обов’язк

2.1. Забезпечує юридичне супроводження діяльності сільської ради.

2.2. Проводить аналіз на відповідність чинному законодавству та візує, договори, накази сільської ради.

2.3. Приймає участь у підготовці та візує в частині відповідності вимогам чинного законодавства розпорядження сільського голови, рішення сільської ради та її виконавчого комітету, інші документи, підготовленні працівниками сільської ради.

2.4. Надає юридичну допомогу та консультації працівникам сільської ради при здійсненні ними своїх службових обов’язків.

2.5. Забезпечує у необхідних випадках листування з правових питань та веде справи по матеріалах судових справ, виконавчим документам в установленому законом порядку.

2.6. За дорученням керівництва представляє у встановленому законодавством порядку інтереси сільської ради в судах та інших органах під час розгляду правових питань і спорів у межах наданих йому повноважень.

2.7. Приймає участь у засіданнях, нарадах, які проводяться у виконавчих органах сільської ради, у разі розгляду на них питань практики застосування нормативних актів та інших питань, що віднесені до компетенції сільської ради.

2.8. Складає договори, які укладаються сільською радою.

2.9. Розробляє Положення, інструкції та інші документи, необхідні для здійснення сільською радою своїх повноважень.

2.10.  Забезпечує розміщення проектів рішень сільської ради, виконавчого комітету розпоряджень сільського голови, що підлягають обговоренню, прийнятих рішень сільської ради, виконавчого комітету сільської  ради, розпоряджень сільського голови, публічної інформації, що не містять інформації з обмеженим доступом на веб-сайті сільської ради.

2.11. Здійснює реєстрацію, опрацювання, систематизацію, і контроль щодо запитів на інформацію, надає консультації під час оформлення запитів, забезпечує доступ запитувачів до інформації за дорученням керівництва.

2.12. Здійснює заходи щодо протидії корупції та контроль за додержанням посадовими особами сільської ради вимог антикорупційного законодавства.

 

ІІІ. Права

Начальник відділу Василівської сільської ради має право:

      1. Одержувати інформаційно-довідкові матеріали, для здійснення своїх функцій.
      2. За дорученням сільського голови перевіряти дотримання законодавства працівників сільської ради.
      3. Повертати виконавцям документи та вимагати їх доопрацювання
        у випадках порушення змісту, логіки викладання суті або виявлення невідповідності законодавчим актам сільської ради.
      4. Вивчати передовий досвід та впроваджувати нововведення на практиці.

 

IV. Повинен знати

           Начальник відділу  повинен знати Конституцію України; закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про державну службу», «Про запобігання корупції», інші закони України з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування; укази і розпорядження Президента України, постанови Верховної Ради України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, інші підзаконні нормативно-правові акти; правила внутрішнього трудового розпорядку; правила ділового етикету; правила охорони праці та протипожежної безпеки; основні програми роботи на комп'ютері; державну мову.

ІV. Відповідальність

Начальник відділу Василівської сільської ради несе відповідальність за:

4.1.Неякісне виконання розпорядчих та інструктивних документів, які є обов’язковими відповідно до роботи сільський раді.

4.2.Неякісне і несвоєчасне виконання своїх посадових обов’язків, завдань і доручень сільського голови та секретаря ради.

4.3.Недостовірність даних, які надаються начальником відділу сільської ради.

4.4. Порушення Правил внутрішнього трудового розпорядку у виконавчих органах Василівської сільської ради та трудової дисципліни.

4.5..Порушення попередження про встановлені законами України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та «Про запобігання корупції» обмеження, пов’язані з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування та її проходженням. Загальних правил поведінки державного службовця, Кодексу етики і моралі працівників виконавчих органів Василівської сільської ради.

4.6. Неякісне або несвоєчасне приймання, реєстрацію та опрацювання запитів на інформацію .

4.7. Неповне та несвоєчасне розміщення публічної інформації за напрямком діяльності сільської ради  на офіційному веб-сайті сільської ради та її оновлення.

4.8. Достовірність переданих в електронному вигляді для оприлюднення проектів рішень сільської ради, виконавчого комітету сільської ради, що підлягають обговоренню, прийнятих рішень сільської ради та її виконавчого комітету, виданих розпоряджень сільського голови та іншої публічної інформації за напрямком діяльності відділу.

V. Кваліфікаційні вимоги

Повна вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, стаж роботи за фахом на службі в органах місцевого самоврядування або державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1  року чи стаж роботи за фахом в інших сферах управління не менше 3 років, знати державну мову та вільно володіють комп’ютерною технікою в обсягах, необхідних для виконання службових обов'язків.

З посадовою інструкцією ознайомлений(а)

Начальник відділу спеціаліст-юрисконсульт

відділу правового забезпечення

виконавчого комітету

Василівської сільської ради                                        ______________

 «_____»______________ 2021 р.                     

Секретар Василівської сільської ради                        Ганна ІВАНОВА

https://rada.info/upload/users_files/04378089/d8aa4800496f0dbc47d9e36c1a3ecf02.docx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь