Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ Інспектора з інформаційно-організаційної роботи та зв’язку громадськістю відділу правового забезпечення виконавчого комітету Василівської сільської ради

Дата: 21.05.2021 13:30
Кількість переглядів: 1297

Додаток 26

До розпорядження

від 11.03.2021 р. №

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

Інспектора з інформаційно-організаційної роботи та зв’язку громадськістю відділу правового забезпечення

виконавчого комітету Василівської сільської ради

1.Загальні положення

  1.1. Інспектор з інформаційно-організаційної роботи та зв’язку громадськістю відділу правового забезпечення виконавчого комітету Василівської сільської ради (надалі інспектор) приймається та звільняється  на посаду сільським головою у встановленому законом порядку відповідно до чинного законодавства.

   1.2. Інспектор безпосередньо підпорядкований Василівському сільському голові та начальнику відділу правового забезпечення.

  1.3. Інспектор у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», «Про звернення громадян», «Про інформацію», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» та іншими законодавчими й нормативними документами за напрямом діяльності, рішеннями сільської ради та виконавчого комітету, розпорядчими актами сільського голови, регламентом  сільської ради та її виконавчого комітету, Правилами внутрішнього трудового розпорядку у виконавчих органах Василівської сільської ради, положенням про відділ, цією посадовою інструкцією.

                                           2. Завдання та обов’язки 

               Інспектор:

2.1. Несе персональну відповідальність за виконання завдань покладених на відділ правового забезпечення Василівської сільської ради.

2.2. Сприяє реалізації на території громади державної внутрішньої політики.

2.3. Відповідає за здійснення аналізу і прогнозування суспільно-політичних процесів та внесення відповідних пропозицій з цих питань, сприяння впровадженню у сферу громадських відносин принципів духовності, патріотизму, захисту моралі та здорового способу життя.

2.4. Взаємодіє на території сільської ради з усіма засобами масової інформації незалежно від їх форм власності з метою сприяння підвищенню ролі та авторитету органів місцевого самоврядування у процесі розбудови України, реформування її економіки та відродження духовності, формування позитивної громадської думки щодо роботи органів державної влади та місцевого самоврядування.

2.5. Забезпечує зворотній зв’язок через засоби масової інформації та мережу Інтернет з населенням, залучення населення сільської ради до участі у громадських слуханнях, громадських обговореннях, референдумах, виборах тощо.

2.6. Здійснює моніторинг громадської думки з конкретних проблем державної політики та самоврядування, своєчасне інформування органів місцевого самоврядування про нагальні проблеми, виявлені під час моніторингу, внесення пропозицій щодо своєчасного коригування соціально-економічної політики на території сільської ради. Готує матеріали для преси, інформаційні повідомлення та заяви.

 2.7. Висвітлює діяльність Василівськоїї сільської ради та підпорядкованих установ та організацій на офіційному Веб-сайту Василівської сільської ради

2.8. Впроваджує та постійне поновлює офіційний Веб-сайт Василівської сільської ради.

2.9. Організовує оперативне реагування на критичні виступи, та повідомлення у засобах масової інформації.

2.10. Бере участь у проведенні соціологічних досліджень та опитувань.

2.11. Готує для засобів масової інформації повідомлення, прес-релізи, заяви, інші інформаційні матеріали про діяльність сільської ради, сільського голови, виконавчого комітету сільської ради, а також звернення, звіти, вітання та інше.

2.12. Бере участь у заходах з проведення в громаді виборів та референдумів.

2.13. Організовує виступи посадових осіб виконавчих органів сільської ради у засобах масової інформації.

2.14. Здійснює співпрацю з журналістами засобів масової інформації всіх рівнів.

2.15. Виконує окремі завдання та доручення сільського голови.

3. Права

Інспектор має право:

3.1. Вирішувати з керівниками структурних підрозділів сільської ради питання, які необхідні для виконання завдань, одержувати від них документи та інформацію, необхідні для виконання покладених на нього функцій.

3.2. Брати участь у заходах сільської ради та її виконавчого комітету, нарадах сільського голови, керівників структурних підрозділів сільської ради, у роботі комісій, груп та інших робочих органів.

3.3.Одержувати у межах повноважень та у встановленому порядку від виконавчих органів сільської ради, підприємств, організацій усіх форм власності документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на відділ завдань.

3.4. Залучати спеціалістів виконавчих органів сільської ради (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до компетенції відділу.

3.5. Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу.

4. Повинен знати

4.1. Інспектор повинен знати Конституцію України, акти законодавства та нормативні документи, що стосуються служби в органах місцевого самоврядування, укази Президента України, постанови та розпорядження Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та інші нормативно-правові акти, за напрямом діяльності, практику їх застосування. Законодавство про працю, Правила внутрішнього трудового розпорядку, Правила охорони праці та протипожежного захисту.

                                          5. Відповідальність

      Інспектор несе відповідальність за:

5.1. Неякісне і несвоєчасне виконання завдань, покладених на нього.

5.2. Неякісне виконання розпорядчих та інструктивних документів, які є обов’язковими відповідно до регламенту виконкому сільської ради.

5.3. Недостовірність даних, наданих керівництву.

5.4. Порушення Правил внутрішнього трудового розпорядку та трудової дисципліни.

5.5. Кодексу етики і моралі працівників виконавчих органів Василівської сільської ради.

5.6. Визначення категорії публічної інформації з обмеженим доступом.

5.7.Достовірність переданих в електронному вигляді для оприлюднення проектів рішень сільської ради та її виконавчого комітету, що підлягають обговоренню, прийнятих рішень сільської ради та її виконавчого комітету, виданих розпоряджень сільського голови та іншої публічної інформації.

 

6. Кваліфікаційні вимоги

      Повна вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, стаж роботи на державній службі або органах місцевого самоврядування не менше 2 років та досвід роботи у виконавчих органах та органах місцевого самоврядування, вільне володіння ПК, державною мовою в обсягах, достатніх для виконання службових обов’язків.

 

З посадовою інструкцією ознайомлен (а/ий)

Інспектор з інформаційно-організаційної

роботи та зв’язку громадськістю

відділу правового забезпечення

виконавчого комітету

Василівської сільської ради                            _______________________

«_______»_______________2021 р

 

Секретар сільської ради                                   Ганна ІВАНОВА

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь