Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ інспектора відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму виконавчого комітету Василівської сільської ради

Дата: 21.05.2021 13:42
Кількість переглядів: 2804

Додаток 28

До розпорядження

від 11.03.2021 р. №

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

інспектора відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму

виконавчого комітету Василівської сільської ради

                                                   І. Загальні положення

1.1. Інспектор відділу освіти молоді, спорту, культури та туризму виконавчого комітету Василівської сільської ради не є посадовою особою органів місцевого самоврядування.

 Інспектор відділу освіти (надалі інспектор) у межах своїх повноважень, визначених цією Інструкцією, виконує завдання, визначені Положенням про відділ освіти Василівської сільської ради

1.2. Інспектор призначається на посаду та звільняється з посади сільським головою з дотримання вимог Кодексу законів про працю України.

1.3. Інспектор відділу освіти підпорядковується безпосередньо начальнику відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Василівської сільської ради.

 

2. Завдання та обов’язки

2.1. Розробляє та організує виконання програми розвитку освіти Василівської сільської ради.

2.2. Готує та подає в установленому порядку статистичну звітність про стан і розвиток освіти в громаді, організує з цією метою збирання та опрацювання інформації і формування банку даних.

2.3. Сприяння проведенню експериментальної та інноваційної діяльності в освітньому процесі закладів освіти громади.

2.4. Забезпечує функціонування Єдиної державної електронної бази з питань освіти  та інших державних інформаційних систем освіти.

2.5. Виконує розпорядження обласної державної адміністрації, голови Василівської громади, накази Департаменту науки і освіти, рішення колегій відповідно до своїх службових обов’язків.

2.6. Готує інформаційно-аналітичні матеріали, пов’язані з роботою в межах службових обов’язків.

2.7. Координує роботу щодо виготовлення документів про освіту для випускників закладів загальної середньої освіти Василівської сільської ради, ведення обліку видачі документів про освіту, нагородження учнів похвальними листами та грамотами, золотими та срібними медалями, перевіряє правильність їх оформлення.

2.8. Здійснює координацію та надає допомогу адміністраціям закладів освіти під час проведення ліцензування.

2.9. Здійснює організацію та координацію моніторингу якості освіти в ЗЗСО.

2.10. Виконує інші обов’язки та доручення начальника відділу освіти молоді, спорту, культури та туризму Василівської сільської ради.

2.11. Готує матеріали на колегію відділу освіти молоді, спорту, культури та туризму Василівської сільської ради.

2.12. Контролює підготовку закладів освіти до нового навчального року, зокрема до роботи в осінньо-зимовий період, проведення поточного та капітального ремонту приміщень.

2.13. Формує замовлення на видання підручників, навчально-методичних посібників та іншої навчально-методичної літератури для закладів освіти Василівської сільської ради.

2.14. Здійснює моніторинг дотримання закладами освіти правил техніки безпеки, протипожежної безпеки і санітарного режиму та надання практичної допомоги у проведенні відповідної роботи.

2.15. Здійснює організаційну роботи з медичного обслуговування ЗЗСО.

2.16. Надає матеріали для поповнення та оновлення офіційного веб-сайту Василівської сільської ради.

2.19. Координує роботу з питань інформатизації, заповнення бази даних закладів освіти в системі «Україна ІСУО» та проведення ЗНО.

3. Права

3.1. Користуватися правами і свободами, які гарантуються громадянам України Конституцією і законами України.

3.2. Отримувати в порядку, встановленому законодавством, від відповідних органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від їх підпорядкування та форм власності, об’єднань громадян, окремих осіб матеріали та інформацію, необхідні для  виконання своїх службових обов’язків.

3.3. Вимагати проведення службового розслідування з метою спростування безпідставних, на її думку, звинувачень або підозри щодо неї.

3.4. Захищати свої законні права та інтереси в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в судовому порядку.

3.5. У встановленому порядку запитувати і отримувати від закладів освіти необхідні статистичні та оперативні дані, інформації, звіти з питань, віднесених до компетенції відділу.

3.6. Брати участь у проведенні серпневих конференцій педагогічних працівників, колегію відділу освіти, семінари, наради керівників закладів освіти.

3.7. Готувати проекти рішень ради, її виконавчого комітету з питань, що належать до компетенції.

3.8. Порушувати перед відповідними органами питання про направлення до спеціальних установ, навчальних закладів усіх форм власності дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, неодноразово самовільно залишали сім’ю та навчальні заклади.

3.9. Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи свого відділу.

4. Повинен знати

4.1. Інспектор відділу освіти Василівської сільської ради повинен знати та керується у своїй роботі Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про мову», «Про охорону праці», «Про запобігання корупції», постановами Верховної Ради України, наказами та розпорядженнями Президента України, наказами Міністерства освіти і науки України та Міністерства молоді та спорту України, наказами Департаменту освіти і науки України Одеської ОДА, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, рішеннями сесії та виконкому Василівської сільської ради, іншими нормативно-правовими акти України, цією посадовою інструкцією, правилами внутрішнього трудового розпорядку, інструкцією з діловодства, правилами ділового етикету, правилами охорони праці та протипожежної безпеки, основні програми роботи на комп'ютері, ділову мову, вільно володіти державною мовою.

5. Відповідальність

5.1. Інспектор несе відповідальність у межах, визначених чинним законодавством України:

- за неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань та обов’язків, бездіяльність або невикористання наданих йому прав, порушення норм етики поведінки особи органів місцевого самоврядування;

- неналежне виконання чи невиконання своїх службових обов’язків, передбачених цією інструкцією;

- порушення правил внутрішнього трудового розпорядку;

- порушення правил охорони праці та протипожежного захисту.

                                                 6.Кваліфікаційні вимоги

6.1. На посаду інспектора відділу освіти призначається особа, яка має повну вищу освіту відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра або спеціаліста. Стаж роботи за фахом на службі в органах місцевого самоврядування або державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року чи стаж роботи за фахом в інших сферах управління не менше 3 років, знати державну мову та вільно володіють комп’ютерною технікою в обсягах, необхідних для виконання службових обов'язків.

 

З посадовою інструкцією ознайомлен (а/ий)

Інспектор відділу освіти, молоді,

спорту, культури та туризму

виконавчого комітету

Василівської сільської ради                            _________________________

«_______»_______________2021 р

Секретар Василівської сільської ради                       Ганна ІВАНОВА 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь