Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про затвердження Положення про транспортний   податок на території Василівської сільської ради                                                                          

Дата: 07.06.2021 10:41
Кількість переглядів: 275

                                                                                        ПРОЕКТ 

ВАСИЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

____________  СЕСІЯ

ВОСЬМОГО  СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

________2021 року                                      с. Василівка                                                   № ___

 

Про затвердження Положення про транспортний    податок на території Василівської сільської ради

                         Керуючись статтею 143 Конституції України, Бюджетним кодексом України зі змінами та доповненнями, пунктом 24 статті 26, статтями 59 та 69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»,  статтями 7, 8, 10, 12, 14 розділу І, розділом ХІІ статтями 265, 267, 268 та підрозділом 8 розділу ХХ Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності», Закону  України від 27 березня 2014 року № 1166-VII «Про  запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» , Законом України від 28.12.2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» та враховуючи пропозиції постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва сільська рада

ВИРІШИЛА:

 

1.  Затвердити Положення про транспортний податок згідно з додатком, який є невід’ємною частиною цього рішення.

2. Дане рішення вступає в силу з 01.01.2022 року

3. Це рішення оприлюднити шляхом розміщення на інформаційному сайті не пізніш, як у десятиденний строк після прийняття рішення та довести до відома Центр обслуговування платників Болградської ДПІ ГУ ДПС в Одеській області.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (Кіосєв В.Д.)

 

Сільський  голова                                                                  Петро БОЙЧЕВ

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                               Додаток до рішення сесії

                                                                                                        №   – VІІІ від     06.2022 р.

                                          Положення про транспортний податок.

                                                                  Розділ I

                                                         Загальний стан речей

1.1. Положення про транспортний податок розроблено на підставі підпункту 2.1 пункту 2  статті 267 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. за № 2755-VI

 

1.2. Це положення є обов'язковим до виконання для юридичних, фізичних осіб, в тому числі нерезидентів, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством легкові автомобілі.

Розділ II

                                               Механізм справляння податку

2.1.Платники податків податку

2.1.1. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні автомобілі.

2.2. Об’єкт оподаткування

2.2.1.Об'ектом оподаткування транспортним податком є ??легкові автомобілі, з року випуску яких пройшло не більше п'яти років (включно) і середня ринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику економічного розвитку, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об'єму циліндрів двигуна, типу коробки перемикання передач, пробігу легкового автомобіля

 

2.3.База оподаткування

2.3.1.Кількість легкових автомобілів,  які використовувалися не більше 5 років (включно).

2.4.Ставка податку

2.4.1 Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 грн. за кожен легковий автомобіль, який є об'єктом оподаткування.

                                                                      Розділ  III

Порядок обчислення і строки сплати податку

 

3.1. Податковий період

3.1. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

3.2. Порядок обчислення суми податку.

3.2.1 Платники податків - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками щоквартально.

 На об'єкти оподаткування, придбані протягом року, подається декларація юридичною особою-платником податків в місячний термін з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

3.2.2.Для фізичних осіб, суму податку з об'єкта / об'єктів оподаткування, які їм належать і зареєстровані в Україні, розраховує контролюючий орган за місцем реєстрації платника податку на підставі відомостей, отриманих від органів внутрішніх справ.

Податок з об'єктів оподаткування, придбані протягом року, сплачується фізичною особою - платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

3.2.3.Налогове / неподаткове повідомлення-рішення про сплату суми / сум податку, обчисленого відповідно 3.2.2 пункту 3.2 цієї статті, та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 01 липня року базового (звітного) періоду (року).

3.3 Порядок обчислення податку в разі зміни власника об'єкта оподаткування.

3.3.1 У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом року, податок обчислюється попереднім власником за період з 01 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, новим власником - починаючи з місяця, в якому він отримав право власності на цей об'єкт.

3.3.2 Державна податкова інспекція у Болградському районі надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

3.4.Порядок сплати податку.

3.4.1. Податок сплачується за місцем розташування об'єкта оподаткування і зараховується до бюджету Василівської сільської ради згідно з чинним законодавством.

3.5.Срокі сплати податку.

3.5.1 Податкове зобов'язання за звітний рік з податку сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.                                                                   

 

Розділ IV

Відповідальність і контроль

4.1. Платники податків несуть відповідальність у разі вчинення порушень, визначених податковим законодавством і іншими законодавчими документами, контроль за якими покладено на контролюючі органи, відповідно до Податкового кодексу України та інших законів України.

4.2. За неподання, порушення порядку заповнення та строків подання податкової декларації органам державної служби, недостовірність наданої інформації платники податків несуть відповідальність відповідно до норм  Податкового кодексу України.

4.3. Контроль за дотриманням вимог податкового законодавства в частині справляння транспортного податку здійснюється органами державної податкової служби Болградського району.

Сільський голова                                                                                 Петро БОЙЧЕВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь