Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

САМОВІЛЬНЕ СПАЛЮВАННЯ СТЕРНІ – ПОЗА ЗАКОНОМ

Дата: 05.08.2021 12:01
Кількість переглядів: 950

САМОВІЛЬНЕ СПАЛЮВАННЯ СТЕРНІ – ПОЗА ЗАКОНОМ

Шановні громадяни, у зв’язку з настанням літнього пожежонебезпечного періоду та проведенням в господарствах Болградського району жнивної компанії 2021 року, Болградська райдержадміністрація  вкрай занепокоєна ситуацією, що склалась на хлібних масивах району. Станом на сьогодні гостро стоїть питання виникнення значної кількості пожеж, що виникають внаслідок спалювання сухої природної рослинності, стерні, соломи та післязбиральних залишків. Це призводить до знищення біорізноманіття, тваринного світу, виникає загроза виникнення пожеж в полезахисних лісових смугах, лісах, а іноді й травмування або загибелі людей.

Беручи до уваги посушливу та спекотну погоду останніх днів Болградська районна державна адміністрація застерігає та попереджає керівників сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, а також власників приватних земельних ділянок про категоричну заборону спалювання стерні та пожнивних решток. У разі допущення вище вказаних порушень винні особи притягуватимуться до адміністративної відповідальності.

В Болградському районі протягом тижня зафіксовано 21 випадок пожеж, з них 2- спалювання стерні у с. Василівка Василівської ОТГ та с. Теплиця Теплицької ОТГ. По даним випадкам ведеться розслідування та встановлюються особи, які порушили чинне законодавство.

Також, раніше до адміністративної відповідальності за спалювання стерні вже було притягнуто мешканця с. Виноградівка Тарутинської ОТГ, якому виписано штраф в розмірі 3100 грн.

Будьте уважними до природи і подбайте про її безпеку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь