Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ГРОМАД РАЙОНУ: СТАРТУЄ ПРОЕКТ З ОРГАНІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

Дата: 31.08.2021 08:41
Кількість переглядів: 681

ДО УВАГИ ГРОМАД РАЙОНУ: СТАРТУЄ ПРОЕКТ З ОРГАНІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

ДО УВАГИ ГРОМАД РАЙОНУ: СТАРТУЄ ПРОЕКТ З ОРГАНІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

З 1 вересня 2021 року стартує новий пілотний проект Міністерства соціальної політики України, який має на меті допомогти територіальним громадам організувати соціальну роботу з сім’ями та дітьми, що належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах (постанова прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України 4 серпня 2021 року №817). Проект покликаний допомогти сім’ям з дітьми вийти зі складних життєвих обставин, зокрема допомогти їм оформити соціальну допомогу, знайти роботу, забезпечити догляд за дітьми та близькими похилого віку.

Громади, які візьмуть участь у пілотному проекті, отримають необхідні транспортні засоби та комп’ютерне обладнання для фахівців із соціальної роботи. Окрім технічного забезпечення, фахівці громад пройдуть навчання щодо організації соціальної роботи і надання соціальних послуг населенню.

В рамках проекту у територіальних громадах буде проводитись апробація механізму інтеграції соціальних виплат та соціальних послуг, спрямованих на забезпечення комплексною соціальною підтримкою малозабезпечених сімей та одиноких матерів. Така підтримка передбачає надання адресної грошової виплати разом із соціальними послугами.

Пілотний проект проходитиме з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2023 року в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», який реалізується Міністерством соціальної політики України спільно зі Світовим банком.

Структурним підрозділам з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій необхідно забезпечити відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2021 р. № 817 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації в територіальних громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах» надання списків членів відповідної територіальної громади, які станом на 1 вересня 2021 року отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям та допомогу на дітей одиноким матерям (у разі потреби за запитом виконавчого органу відповідної сільської, селищної, міської ради), виконання пункту 8 Порядку апробації інтегрованої моделі надання соціальних послуг і деяких видів державної соціальної допомоги, які відповідно до законодавства надаються залежно від сукупного доходу сім’ї.

 

Управління соціального захисту населення

районної державної адміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь