Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КОМІСІЯ ТЕБ ТА НС ЗАТВЕРДИЛА ЗАХОДИ ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ПІД ЧАС ПОВЕНІ І ПАВОДКІВ У 2022 РОЦІ

Дата: 14.12.2021 09:54
Кількість переглядів: 195

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький взяв участь в засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила План заходів центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків у 2022 році. Зазначений документ був розглянутий та схвалений на засіданні Комісії 13 грудня.

План розроблено для забезпечення готовності та оперативного реагування у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском льодоходу, повені та паводків.

Документ, зокрема, передбачає:

привести в готовність гідрометричні споруди, спецавтотранспорт, плавзасоби, засоби вимірювальної техніки та обладнання для здійснення спостережень;

створення оперативних штабів та оперативних (мобільних) груп для керівництва роботами з пропуску льодоходу, повені та паводків;

проведення комплексної перевірки стану мостів та підмостових русел автомобільних і залізничних мостів щодо їх спроможності до пропуску паводкових вод;

проведення обстеження та забезпечення підготовки підприємств видобувної галузі (шахт, кар’єрів тощо);

забезпечення регулярної санітарної очистки прибережних смуг водних об’єктів;

забезпечення розчистки кюветів, придорожніх каналів, дренажних систем та малих потоків і річок з метою недопущення затримання талих вод у місцях розташування населених пунктів;

посилення контролю за санітарно-епідеміологічною ситуацією на територіях підтоплених населених пунктів та після спаду води в них тощо.

На засіданні також розглянули питання щодо стану забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою.

Всього по Україні централізованим питним водопостачанням забезпечено 402 міста (99 %), 632 селища міського типу (91 %) та 7017 сільських населених пунктів (27%).

Як повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, Мінрегіон розробив проект Закону України «Про Загальнодержавну цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022- 2026 роки», який наразі очікує на розгляд у Парламенті. Програмою передбачається можливість фінансування пріоритетних проектів для забезпечення людей питною водою, в тому числі у сільській місцевості, а також проектів будівництва та реконструкції мереж централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Також Міністерством утворено робочу групу з опрацювання питань щодо наближення законодавства України у сфері питної води, питного водопостачання та водовідведення до стандартів Європейського Союзу.

Крім того, на засіданні схвалено План роботи Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2022 рік.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь