Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КЛЮЧІ ВІД КВАРТИРИ ОТРИМАЛИ ДВА МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ ЦРЛ

Дата: 24.12.2021 13:33
Кількість переглядів: 277

 

 

Фото без опису

КЛЮЧІ ВІД КВАРТИРИ ОТРИМАЛИ ДВА МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ ЦРЛ

Сьогодні Болградську ЦРЛ з приємною місією відвідали заступник голови Одеської облради Вадим Шкарівський та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Одарій-Захар’єва, де зустрілись з керівництвом Болградського району та громади, а також з колективом центральної районної лікарні.

Під час зустрічі генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Віктор Дишлі ознайомив присутніх з історією створення та розвитку районної лікарні. Особливу увагу він приділив досягненням Болградської ЦРЛ у 2021 році та зазначив, що на даний час у ЦРЛ відсутня заборгованість по загробній платі. Віктор Васильович зазначив, що встановлено 2 кисневих пунктів з кріоциліндрами на 500 л., проведена оптимізація структури штату працівників, отримано гранд від Р. Болгарія на 1 млн. грн. для закупки сучасного УЗД апарату з доплерографією, закуплено 8 квартир для медичних працівників на суму 2,5 млн. грн. та проведена модернізація обладнання лікарні на 10 млн. грн.,в тому числі, за кошти обласного бюджету на НСЗУ новий рентген апарат, закуплено медикаментів на 1 млн. грн. Все це надало можливість розширити спектр якості медичних послуг. Він зазначив, що це стало можливо завдяки спільним діям та сприянню керівництва Одеської обласної ради, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, керівництву району та Болградської ОТГ. У планах медичного закладу на 2022 рік – модернізація матеріально-технічної бази, розширення спектру та поліпшення якості медичних послуг й проведення капітальних ремонтів відділень лікарні.

В свою чергу заступник голови Одеської облради Вадим Шкарівський та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Одарій-Захар’єва подякували медичним працівникам закладу за роботу та звернули їх увагу на необхідності постійно підвищувати кваліфікацію, поліпшувати якість наданих населенню району медичних послуг, а також нарощувати потенціал технічної бази та професійних кадрів. Як зазначила директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, керівникам медичних закладів району необхідно поліпшити якість роботи екстреної медичної допомоги, первинної допомоги та приділити особливу увагу реабілітації хворих. Наталія Вікторівна наголосила на тому, що спеціалісти департаменту готові і надалі надавати професійну допомогу у розвитку медичних закладів району та відмітила, що у 2022 році заробітна плата лікарів складатиме від 20,0 тис. грн., а медичного персоналу приблизно 12,0 тис. грн.

Також до лікарів районної лікарні звернувся голова Болградської районної державної адміністрації Геннадій Бамбура, який подякував їм за роботу в умовах пандемії та пообіцяв всіляко сприяти підтримці медичного закладу у його подальшому розвитку. Він відзначив, що необхідно значну увагу приділяти тому, щоб медичні працівники почувалися соціально захищеними, були вмотивовані, мали гарні умови для роботи, отримували достойну зарплату та були забезпеченим житлом.

Самим приємним моментом сьогоднішній зустрічі стало вручення ключів від омріяних квартир двом лікарям - анестезіологам анестезіологічного відділення з ліжками інтенсивної терапії КНП «Болградської ЦРЛ»: Коджебаш Катерині Петрівні, яка з 01 серпня 2018 року та по теперішній час працює у лікарні та Ніколаєву Геннадію Георгійовичу, який працює з 01 липня 2021 року. Ключі медичним працівникам вручили заступник голови Одеської облради Вадим Шкарівський та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Одарій-Захар’єва.

Зазначимо, що 8 квартир були закуплені Болградською міською радою за кошти субвенції виділеної Одеською обласною радою. Службове житло забезпечено усіма необхідними умовами для комфортного проживання та оснащено частково меблями, яке буде надаватися молодим лікарям, які працюватимуть у Болградській ЦРЛ. У медичних працівників буде можливість приватизувати це майно через 15 років роботи у цьому закладі.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації зазначила, що навесні наступного року до Болградського району прибуде група інтернів, які можуть зацікавитись вакансіями, які пропонує Болградська ЦРЛ.

Голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв вручив Наталії Вікторівні пам’ятний знак «200 –річчя м. Болград» за активну підтримку та надання допомоги медичним закладам громади.

У завершені заходу генеральний директор КП «Болградська ЦРЛ» Віктор Дишлі ознайомив керівництво області та району зі станом придбаного для медиків житла, які, у свою чергу, залишились задовільні умовами службових квартир.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь