Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запорукою якісних е-послуг є команди цифрових лідерів у регіонах

Дата: 28.12.2021 09:52
Кількість переглядів: 188

У Києві відбулося засідання Платформи діалогу місцевого та центрального рівнів влади «Від місцевих інновацій до ініціатив національного масштабу». Проєкт спрямовано на посилення ефективного консультаційного механізму між органами місцевої та державної влади, а також сприяння сталому, інклюзивному та підзвітному місцевому самоврядуванню, яке відповідає на потреби та очікування громадян, що підвищує їхню довіру до державних інституцій.

 

Захід організували спільно АМУ та секретаріат Уряду за підтримки Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. На нього також прибув Генеральний Секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер.

Віталій Кличко, мер Києва, голова Асоціації міст України: «Хочу висловити вдячність пану Кіферу та Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи за ефективну та успішну співпрацю з Асоціацією міст України. Ми пишаємося, що Конгрес підтримав АМУ в здійсненні заходів щодо сприяння децентралізації та демократії в Україні та надав експертну допомогу щодо змін до Конституції України, а також — інших положень національного законодавства, які стосуються реформи місцевого самоврядування. У взаємодії з органами державної влади важливим є ефективний і регулярний діалог та консультації. Щоб забезпечити інтереси й права місцевого самоврядування — міських громад, сільських та селищних».

Голова АМУ нагадав, що Асоціація міст України об’єднує близько тисячі громад. І у своїй діяльності керується відкритістю, інклюзивністю та широким залучення громадян до ухвалення рішень у їх громадах. АМУ спільно з Мінцифри, з яким підписала Меморандум про співпрацю, та іншими центральними органами влади визначає напрямки співпраці, зокрема, в запровадженні новітніх технологій у муніципальному управлінні.

Роман Загородній, керівник розвитку CDTO в регіонах, Міністерство цифрової трансформації України: «Оскільки саме місцева влада є найбільш наближеною до людей, запорукою якісних е-сервісів та е-послуг є команди цифрових лідерів у регіонах. Ми в Мінцифрі усвідомлюємо те, що всі наші проєкти, безпосередньо чи опосередковано, стосуються громад. Тому наш пріоритет — підсилити регіони за допомогою створення посад CDTO (профільних заступників, які відповідають за цифрову трансформацію) у кожній облдержадміністрації та у великих містах, а також формування спільноти цифрових лідерів у громадах». 

Засідання Платформи, організоване спільно із Секретаріатом Кабінету Міністрів України та Асоціації міст України (АМУ) за підтримки Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, зібрало представників органів місцевого самоврядування (ОМС), АМУ, Уряду України, громадських організацій, а також членів координаційної Ради з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство "Відкритий уряд"». Захід організовано проєктом «Посилення демократичного врядування на місцевому рівні в Україні» у межах Плану дій Ради Європи для України на 2018–2022 роки у співпраці з Асоціацією міст України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь