Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ БОЛГРАДСЬКОЇ РДА ІНФОРМУЄ!

Дата: 28.12.2021 10:21
Кількість переглядів: 207

 

З початком осені розпочався новий опалювальний сезон, а разом з ним сезон отримання субсидій. Громадяни, які в минулому опалювальному сезоні отримували субсидію вона призначатиметься автоматично. Необхідно повторно звертатися, у разі якщо в домогосподарстві відбулися зміни (наприклад, хтось виписався), або субсидія нараховувалась за рішенням комісії. З січня 2021 року рішення про призначення субсидії приймає управління соціального захисту населення, якщо особа отримує субсидію за рішення комісії необхідно повторити процедуру.

Хто має право на субсидію

Пунктом 4 Положення про порядок призначення житлових субсидій (далі Положення) визначено, що громадяни, які проживають в приміщеннях (квартирах або будинках) мають право на отримання житлових субсидій.

Однак є й випадки, через які субсидія не призначається.

Якщо у власності є два житлових приміщення, крім житла, яке розташоване у сільській місцевості, або на тимчасово окупованій території.

Якщо загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. метрів для квартир, та 230 кв. метрів для будинків.

Якщо у власності сім’ї є новий автомобіль до 5 років або 2 автомобілі й найстаршому до 15 років.

Якщо особа заплатила за будь-що сумою понад 50 тисяч гривень за перше півріччя цього року (крім медичних, житлово-комунальних та освітніх послуг та квартири чи будинку, якщо не минуло шість місяців з продажу попередньої)

Якщо є депозитний рахунок, на якому більше ніж 100 тисяч гривень

Якщо є працездатні члени сім’ї, але вони не навчаються, не працюють, не надають будь-які інші соціальні послуги, не стоять на обліку в центрі зайнятості. (окрім осіб, які не працювали пів року або хоча б один місяць стояли в центрі зайнятості, отримували пенсію, або інший вид допомоги.

Як отримати субсидію

Звернутись до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади за місцем проживання

-з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу,

- заявою про призначення та надання житлової субсидії,

- декларацією про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії,

- договір найму (оренди) житла (за наявності),

- довідки про доходи (у разі зазначення у декларації доходів, інформація про які відсутня у ДФС, ПФУ),

- інші документи, які необхідні для розгляду питання по суті (у разі потреби), наприклад, документами, що підтверджують непроживання особи за місцем реєстрації. Такими документами можуть бути: (довідка про місцеперебування в іншому місці у зв’язку з роботою, навчанням, довідки про оплату житлово-комунальних послуг, договір оренди житла тощо).

Зверніть увагу! Заяви з відповідними документами приймаються органом соціального захисту населення лише у разі надіслання їх на папері поштою або в електронній формі (через офіційний вебсайт Мінсоцполітики https://subsidii.mlsp.gov.ua/), або через ЦНАП.

По-друге, дійсно, людина може, не виходячи з дому, самостійно перевірити, чи призначена їй субсидія за даними Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій. Він знаходиться у відкритому доступі за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua.

Пошук у реєстрі здійснюється за адресою. Можна подивитись, чи призначена субсидія, на який термін, які суми щомісячних нарахувань. Інформація оновлюється один раз на місяць — на початку поточного місяця за попередній місяць.

Начальник Управління Олександр Рожков


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь