Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОРЯДОК ЗАЛУЧЕННЯ ЗАХИСНИКА В КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ

Дата: 28.12.2021 14:39
Кількість переглядів: 247

 

24 грудня 2021 року у Болградському районному секторі №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області разом з начальником Болградського відділу БПД Ізмаїльського МЦ БВПД Вірою Матанською проведено інформаційний захід на тему: «Порядок залучення захисника в кримінальному провадженні».

У своєму виступі Віра Матанська ознайомила суб’єктів пробації з поняттям «захисник» – це адвокат, який здійснює захист підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, виправданого, особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, а також особи, стосовно якої передбачається розгляд питання про видачу іноземній державі (екстрадицію).

Метою проведення лекції було роз’яснення суб’єктам пробації про те, згідно з п. 3 ч. 3 ст. 42 КПК України підозрюваний чи обвинувачений має право на першу вимогу мати захисника і побачення з ним до першого допиту з дотриманням умов, що забезпечують конфіденційність спілкування, а також після першого допиту – мати такі побачення без обмеження їх кількості й тривалості; на участь захисника у проведенні допиту та інших процесуальних дій; на відмову від захисника в будь-який момент кримінального провадження; на отримання правової допомоги захисника за рахунок держави у випадках, передбачених цим Кодексом та законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, в тому числі у зв’язку з відсутністю коштів на її оплату.

Також Віра Матанська наголосила, що участь захисника є обов’язковою у кримінальному провадженні щодо особливо тяжких злочинів. У цьому випадку участь захисника забезпечується з моменту набуття особою статусу підозрюваного. Одночасно брати участь у судовому розгляді можуть не більше п’яти захисників одного обвинуваченого.

Учасники заходу також прослухали інформацію про те, що підозрюваний або обвинувачений мають право самі залучити. При цьому, якщо потреби у проведенні невідкладних процесуальних дій за участю захисника немає і коли неможливе прибуття захисника, обраного підозрюваним, обвинуваченим, протягом двадцяти чотирьох годин, слідчий, прокурор чи слідчий суддя, мають право запропонувати підозрюваному, обвинуваченому залучити іншого захисника.

Колектив Болградського районного

сектору №1 філії Державної установи

«Центр пробації» в Одеській області

 

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь