Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ноутбук кожному вчителю: понад 61 тисяча комп’ютерів вже доставлені

Дата: 30.12.2021 16:09
Кількість переглядів: 999

 

Понад 61 тисячу українських вчителів забезпечили сучасною комп’ютерною технікою завдяки національному проєкту «Ноутбук кожному вчителю» Мінцифри та МОН.

«Цей проєкт — чудовий приклад того, що цифровізація зменшує витрати та зупиняє корупційні схеми. Це допомогло нам зробити більше для вчителів та дітей. Коли в один і той самий рік у сільських школах вперше з’явився швидкісний інтернет, ноутбуки для вчителів, онлайн-курси для дітей і доступ до цифрових навичок у викладачів. Але на цьому не зупиняємося. Наша мета — максимально цифровізувати сферу освіти в Україні. Електронні журнали та щоденники, онлайн-конференції, презентації на уроках — це майбутнє», — розповів Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

За планом 60 тисяч ноутбуків мали отримати 24 області та місто Київ коштом субвенції та співфінансування з місцевих бюджетів. Усього на проєкт було виділено більше ніж 1,1 млрд грн. 

Однак завдяки прозорості процесів та економії коштів вдалося перевиконати план і забезпечити якісною технікою аж 61 628 вчителів. Також вдалося заощадити понад 100 млн, з яких 73 млн грн Уряд вже спрямував на освітні потреби, а залишок повернеться в бюджет. 

«Дякую колегам за спільну та віддану роботу. А насамперед — за отриманий результат. Ми продовжуємо роботу в цьому напрямку, адже наша мета — щоб кожен український учитель мав належні умови роботи та можливості для саморозвитку», — наголосив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Подивитися, як ОДА та місто Київ використовували кошти, скільки та за яку ціну купували техніку, можна за допомогою дашборда: https://bit.ly/3CqrlSb

Команди Мінцифри, МОН та ДКІБ СБУ зробили процес закупівлі ноутбуків для вчителів максимально прозорим. У регіонах цей процес допомагали координувати заступники голів ОДА з цифрової трансформації (CDTO). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь