Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ ГРОМАД: КНП «БОЛГРАДСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ» ОТРИМАЛА АВТОМАТИЗОВАНИЙ АВТОМАТИЧНИЙ БІОХІМІЧНИЙ АНАЛІЗАТОР

Дата: 30.12.2021 16:15
Кількість переглядів: 857

 


Завдяки комп'ютерним програмам апарат з точністю вираховує кількість необхідних реактивів для того чи іншого аналізу та виробляє найскладніші з них протягом максимум години.

Сам апарат схожий на космічний. Такі ж враження від нього і персоналу лабораторії. За годину апарат іспанського виробництва може одночасно проводити до 150 біохімічних досліджень крові.

Результати він видає екран комп'ютера. Їх можна роздрукувати або відразу передати адресату в месенджерах або електронною поштою.

Апарат закуплено за кошти НСЗУ, виділені ЦРЛ, його вартість становить близько 600 тис. грн.

Розповідаючи про можливості апарату Болградському міському голові Сергію Димитриєву, Оксана Кинчева наголосила на тому, що «розумний» апарат самостійно робить все з моменту завантаження досліджуваного матеріалу. Тобто КНП «Болградська центральна районна лікарня» повністю виключено похибки, що залежать від людського чинника. Крім цього, у рази зменшується необхідність у заборі великої кількості крові для досліджень. Щоб зробити великий спектр досліджень, достатньо всього 2 мл. Ще один величезний плюс – швидкість проведення досліджень. Їх не треба буде чекати цілодобово, як це було раніше і як це відбувається сьогодні у приватних лабораторіях, коли пробірки з кров'ю спочатку передаються до інших міст.

Важливо для мешканців Болградської міської територіальної громади та району і те, що вартість проведення досліджень крові на даному апараті у КНП «Болградська ЦРЛ» буде значно дешевшою, ніж у приватних лабораторіях.

Зазначимо, що така апаратура може похвалитися далеко не кожна лікарня навіть у великих містах. У нас вона тепер є і це є великою заслугою керівництва ЦРЛ, а саме генерального директора Віктора Дішлі.

Апарат був доставлений з Одеси фахівцями, які налаштували його та провели дводенне навчання болградських лаборантів.

Як повідомила завідувачка клінічно-діагностичної лабораторії, з початку 2022 року будь-яка людина зможе прийти до обстеження в Болграді на апаратурі, про яку можна було тільки мріяти.

За інформацією Болградської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь