Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВСЯ НЕРУХОМА СПАДЩИНА, ЩО Є В УКРАЇНІ *, ТЕПЕР МАЄ СВОЇ ЕЛЕКТРОННІ “ПАСПОРТИ” - ДЕКЛАРАЦІЇ

Дата: 11.01.2022 09:18
Кількість переглядів: 184

 

МКІП продовжує роботу над створенням цифрового реєстру спадщини. І наразі ми завершили перший етап - декларування даних.

Наступним кроком стане верифікація: дані перевірятимуть спочатку керівники профільних департаментів обласних державних адміністрацій, а пізніше — співробітники Головного управління охорони культурної спадщини МКІП. Всі дії будуть підписуватись кваліфікованим електронним підписом для максимального контролю та прозорості процесів.

«Завдяки великій цілі міністра з цифрової трансформації Михайло Федоров, побудувати найзручнішу країну в світі, Україна впевнено крокує до цифровізації, яка несе за собою спрощення та прозорість процесів. Це зміни, що відчуває кожен: електронні документи у застосунку Дія, державні послуги онлайн, широкосмуговий доступ до інтернет у найвіддаленіших куточках країни та багато іншого. У свою чергу Олександр Ткаченко налаштований цифровізувати культуру, трансформувати підходи до неї, зробивши доступнішою. Мета нашого міністерства – цифрова трансформація має розширитись на всі підрозділи МКІП та стати невід'ємною частиною кожного напрямку роботи. Створення електронного реєстру нерухомої спадщини — перший крок до досягнення цієї мети і ми не збираємось зупинятись», — зазначила Анастасія Бондар, заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні налічується майже 120 тисяч об'єктів нерухомої культурної спадщини, але до цього часу не існувало єдиного обліку. Реєстри велись у паперовій формі, або не велись взагалі. Єдиний електронний реєстр дозволить врегулювати процес збереження пам'яток. Цей реєстр буде доступним для взаємодії з системами E-construction, Держгеокадастром та іншими держреєстрами. Це дозволить правоохоронцям своєчасно реагувати на порушення, будівельникам — оперативно отримувати дозвільні документи, а громадськості — контролювати процеси.

*За виключенням пам'яток, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь