Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КОЖНА ГРОМАДА В УКРАЇНІ МАЄ ВЛАСНУ КАРТОСХЕМУ

Дата: 14.01.2022 10:38
Кількість переглядів: 143

 

Кожна громада в Україні має власну картосхему, яка є загальнодоступною в онлайн-форматі. Це дозволить громадам ефективніше управляти територією, інвентаризувати майно та ресурси, а також більш ефективно планувати власний розвиток. Про це заявив заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час презентації проєкту.

«В умовах децентралізації кожна громада має орієнтуватися на розвиток та примноження потенціалу, власні межі та можливості. З цією метою Мінрегіон разом із партнерами розробили картосхеми для кожної громади, яка стане добрим інструментом для стратегічного планування. Це, зокрема, дозволить більш ефективно планувати розвиток території, ефективніше управляти нею та якісно провести інвентаризацію майна», – зазначив В’ячеслав Негода.

Заступник Міністра також наголосив, що картосхеми не визначають юридичних меж громад, їх встановлення – наступний крок, який буде зроблено спільно з Держгеокадастром.

Зазначимо, кожна громада вже зараз може завантажити картосхему своєї території. Для цього необхідно обрати свою громаду зі списку (для зручності можна скористатися фільтрами): https://decentralization.gov.ua/newgromada.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов наголосив, що цьогоріч один із пріоритетів держави — розвиток інфраструктури у громадах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь