Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЄДИНА ЗВІТНІСТЬ ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ ЗА 2021 РІК

Дата: 18.01.2022 14:32
Кількість переглядів: 377

 

З 01.01.2021 року діє нова єдина форма декларації з єдиного податку та ЄСВ. Саме її та Додаток 1 до неї фізособам-підприємцям слід буде використовувати для звітування за 2021 рік.

Платники єдиного податку першої та другої груп подають до ДФС декларацію у строк, установлений для річного звітного періоду. Тобто така декларація подається протягом 60 календарних днів після закінчення звітного періоду. Тому за 2021 рік “єдинники” І та ІІ груп мають подати декларацію до 01.03.2022 р. включно.

Фізичні особи-підприємці ІІІ групи за весь рік також відображають нараховані “за себе” суми ЄСВ у складі “Декларації платника єдиного податку — фізичної особи-підприємця” за 2021 рік в Додатку 1 у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, а саме до 9 лютого 2022 р. включно.

Подання декларації фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткуванні за 2021рік — до 9 лютого 2022 р. включно.

Якщо фізична особа-підприємець протягом всього 2021 року не був зобов’язаний сплачувати ЄСВ за себе (він є найманим працівником, за якого ЄСВ сплатив роботодавець, або є пенсіонером чи має інвалідність тощо), і не отримував доходи від підприємницької діяльності, то йому не потрібно подавати ані саму декларацію за 2021 рік, ані Додаток 1 до неї.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь