Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СТАН ВАКЦИНАЦІЇ ПРОТИ КОРОНАВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ТА ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ З ПИТАНЬ ВАКЦИНАЦІЇ

Дата: 19.01.2022 13:58
Кількість переглядів: 200

 

18 січня, під час апаратної наради голови Болградської районної державної адміністрації розглядалось питання про стан вакцинації проти коронавірусної інфекції в районі та зміни в законодавстві з питань вакцинації, з якого доповіла в.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної адміністрації Інна Гуткан.

Вона зазначила, що станом на 18 січня 2022 року (з початку вакцинальної кампанії) в Болградському районі провакциновано 42 544 особи, що становить 28,7% від загальної кількості населення 148 001 та 41% від планової кількості вакцинованого населення 103 600 (т.б. 70% населення району).

Кількість зроблених вакцинацій в розрізі центрів первинної медико-санітарної допомоги:

- на І місці Болградський ЦПМСД – 20 421 доза;

- на ІІ місці Арцизький ЦПМСД – 13 192 дози;

- на ІІІ місці Тарутинський ЦПМСД – 8 855 доз;

- на ІV місці Бородінський ЦПМСД – 76 доз (з моменту самостійної роботи – 24 грудня 2021року).

Щодо стану вакцинації працівників закладів освіти Болградсього району, то всього в Болградському районі працюють 78 закладів освіти. На даний час всі заклади працюють в звичайному очному режимі.

Загальна кількість працівників закладів загальної середньої освіти – 2836 осіб, з них провакциновано 2704 особи, що становить 95 % від загальної кількості, відсторонені від роботи – 19 працівників.

Найвищі показники вакцинації працівників закладів загальної середньої освіти у наступних громадах району:

- Криничненська – 100% (71 працівник з 71);

- Теплицька - 99% (137 осіб з 138);

- Павлівська – 98% (171 особа з 178).

Загальна кількість працівників закладів дошкільної освіти – 1040, з них провакциновано 988 осіб, що становить 95 % від загальної кількості, відсторонені – 15 працівників.

Найвищі показники вакцинації працівників закладів дошкільної освіти у таких громадах:

- Криничненська – 100% (17 працівників з 17);

- Павлівська – 100% (36 працівників з 36);

- Теплицька - 99% (71 особа з 72).

Фактична чисельність працівників райдержадміністрації складає 111 працівників. Вакциновано 106 (95,4%), з яких 2 дози отримали 98 працівників, 1 дозу – 8. Один працівник відсторонений від роботи та ще 4 мають довідки про протипоказання.

Крім того, Інна Анатоліївна, в ході своєї доповіді, зазначила про зміни в законодавстві, а саме, що, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України, деякі люди можуть отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19 – БУСТЕРНУ - незалежно від того, якою вакциною вони щепилися до того.

Бустерну (додаткову) дозу вводять для посилення ефективності вакцини проти коронавірусу, яка з часом знижується. Її оптимально вводити у період від 6 до 9 місяців після отримання перших двох доз.

З 06 січня 2022 року дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років.

Для того, щоб отримати додаткову дозу вакцини людина має звернутися до свого сімейного або профільного лікаря та отримати направлення на щеплення додатковою дозою. Зазначений лікар може видати направлення в довільній формі на введення додаткової дози за медичними показаннями.

Важливо, що дія документа про вакцинацію не буде продовжуватись, тобто документ буде чинним 365 днів з дати введення другої дози.

Також, в.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної адміністрації зазначила, що з 31 січня 2022 року набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з наказом, до даного списку додаються працівники:

- органів місцевого самоврядування;

- закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;

- комунальних підприємств, установ та організацій.

Працівники цих установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 до 31 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Ця вимога не стосується людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусної хвороби та медичний висновок на підтвердження цього.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь