Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В УКРАЇНІ ЗАТВЕРДИЛИ НОВИЙ ПОРЯДОК КОНСЕРВАЦІЇ ЗЕМЕЛЬ..

Дата: 22.01.2022 10:52
Кількість переглядів: 203

19 січня на засіданні Уряду прийнято постанову «Про затвердження Порядку консервації земель».

 

«Деградовані землі мають бути виведені з обігу шляхом їх консервації. Механізм залужування, заліснення та ренатуралізації дозволить відновити виснажені ґрунти, а відновлення зрошувальних систем – раціонально використовувати запаси вологи в ґрунті», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

 

Мета відповідного рішення - визначення організаційних засад проведення консервації деградованих і малопродуктивних земель, господарське використання яких є екологічно небезпечним та економічно неефективним, а також техногенно забруднених земельних ділянок, на яких неможливо одержати екологічно чисту продукцію, а перебування людей на цих земельних ділянках є небезпечним для їх здоров’я.

 

Так, зокрема, ухваленою Урядом постановою пропонується затвердити порядок консервації земель, відповідно до якого визначаються організаційні засади консервації деградованих, малопродуктивних та техногенно-забруднених земель, орієнтовні показники, що характеризують ґрунтові властивості та зумовлюють необхідність консервації земель за природно-сільськогосподарськими зонами.

 

Її реалізація підвищить ефективність державного регулювання у сфері земельних відносин та удосконалить порядок проведення консервації деградованих, малопродуктивних і техногенно забруднених земель.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь