Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СЬОГОДНІ, В КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ, ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ФОНДУ «ПАРТНЕРСТВО ЗА СИЛЬНУ УКРАЇНУ»

Дата: 03.02.2022 15:18
Кількість переглядів: 181

Фото без опису

Новини    Пресс служба

Сьогодні, в Кабінеті Міністрів, за участі представників посольств Великобританії, Канади, Швеції, Швейцарії та США та інших міжнародних партнерів, відбулася презентація Фонду «Партнерство за сильну Україну». В онлайн режимі, до учасників заходу, долучився і голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

Згадана ініціатива є спільною багаторічною програмою Уряду України та п’яти фінансуючих партнерів, а саме Великої Британії, Канади, Швеції, Швейцарії та США. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України стане ключовим органом центральної влади, що забезпечуватиме синергію у впровадженні державних політик та імплементації проектів  Фонду «Партнерство за сильну Україну».

«Метою діяльності Фонду є підтримка довгострокового сталого розвитку громад, які постраждали від порушення Росією міжнародного права та прав людини в Україні, запобігання подальшій ескалації, підвищення стійкості цих громад у східних та південних областях України й підготовка до плавної і безперешкодної соціальної, економічної та політичної реінтеграції територій, які тимчасово не контролює український Уряд. Очікується, що результатом роботи Мінреінтеграції та партнерів Фонду стане отримання Україною вищої стійкості до нестабільності й конфлікту та готовності до поступового соціального, економічного і політичного переходу після досягнення політичного врегулювання поточної безпекової ситуації» – зазначила Віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук.

Окрім цього Ірина Верещук зазначила, що фонд має на старті 35 млн фунтів для перших проектів, які будуть спрямовані на громади, їхню стійкість, людей, які потребують підтримки і держави, і міжнародної спільноти.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс відзначила, що Велика Британія зробить у фонд внесок обсягом 11,5 млн фунтів стерлінгів протягом 3 років.

«Я сподіваюся, що цей фонд заповнить прогалину в підтримці України, і ми зможемо реагувати швидко, гнучко на потреби, які з’являтимуться в українців у таких важких обставинах, спричинених російською агресією проти України», – сказала Міністр іноземного розвитку та співробітництва Швеції Матильда Ернкранц.

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін повідомила, що США через USAID мають намір збільшити свій внесок у фонд з 5 до 10 млн доларів.

«Мій уряд непохитно підтримує сильну, успішну Україну, в межах якої існує безпека. Цей проект забезпечує важливий шлях до цієї мети. Ви маєте повну підтримку мого уряду, мою і всієї команди посольства США в Києві, щоб утілити це в життя», – заявила Крістіна Квін.

Посол Канади в Україні Лариса Галадза наголосила, що Канада надає до фонду від 10 до 15 млн канадських доларів, щоб стримати ескалацію.

«Ми об’єднуємося з національними, регіональними місцевими установами, а також із громадянським суспільством, щоб зосередитися на потребах людей, їхніх громад, вибудувати довіру й соціальну згуртованість», – пояснила Галадза.

«Наше партнерство спрямоване переважно на надання українцям у найбільш уражених регіонах коштів для консолідації своєї громади й побудови майбутнього, що базується на цінностях свободи та демократії – цінностях, які мають превалювати в усій Україні в межах її міжнародно визнаних кордонів. Безпека і стабільність України – це наша безпека і стабільність», – додав у своєму виступі Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд.

Під час презентації Фонду відбулося офіційне підписання меморандуму про партнерство між Урядом України та представниками п’ятьох країн-партнерів.

Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь