Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БОРОДІНСЬКА ОТГ УВІЙДЕ ДО СКЛАДУ ТОВ «ПРИРОДНО-ЕТНОГРАФІЧНИЙ ПАРК «ТАРУТИНСЬКИЙ СТЕП»

Дата: 07.02.2022 13:47
Кількість переглядів: 180

 

На засіданні сесії Бородінської селищної ради 27 січня 2022 року було прийнято рішення увійти до складу товариства з обмеженою відповідальністю «Природно-етнографічний парк «Тарутинський степ», зареєстрованого у вересні 2020 року у Веселій Долині колишнього Тарутинського району.

Дана ініціатива виявлена з метою забезпечення належ

ної реалізації проекту регіонального розвитку «Підвищення конкурентоспроможності сільських периферійних громад півдня Одеської області шляхом диверсифікації їхньої економіки та запровадження новітніх підходів у господарській діяльності» у частині, за виконання якої відповідає Бородінська селищна рада, як розпорядник коштів нижчого рівня. Крім того, таке рішення дозволить забезпечити сталість та ефективність результатів проекту у довгостроковій перспективі на користь збереження та відновлення природних ландшафтів, рослинного та тваринного світу на території заказника місцевого значення «Тарутинський степ».

В якості вкладу Бородінської селищної ради до статутного капіталу Товариства внесуть майно комунальної власності, придбане за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського союзу в рамках реалізації проекту регіонального розвитку «Підвищення конкурентоспроможності сільських периферійних громад півдня Одеської області шляхом диверсифікації їх економіки та впровадження новітніх підходів в господарській діяльності», а саме:

- тварини − загальна вартість 504,00 тис. грн.;

- науковий звіт «Науково обґрунтовані пропозиції щодо збереження, відтворення та використання природних ресурсів об’єкту ПЗФ у межах Тарутинського степу» − загальна вартість 345,00 тис. грн.;

- заключний звіт «Розробка рекомендацій щодо використання об’єктів історико-культурної спадщини як туристичних дестинацій на території Тарутинського степу» − загальна вартість 159,5 тис.грн.;

- меблі для офісу ПЕП «Тарутинський степ» − загальна вартість 27,00 тис.грн.;

- інформаційно-просвітницькі брошури про природу та історико-культурну цінність Тарутинського степу – загальна вартість 48,8 тис.грн.

Для забезпечення діяльності Товариства за рахунок внесків його учасників (Громадської спілки «Агро-еколого-рекреаційний кластер «Фрумушика-Нова» в Тарутинському районі», Громадської організації «Центр регіональних досліджень», Громадської організації «Рівайлдінг Україна» та Бородінської селищної ради) буде створено статутний капітал Товариства, загальний розмір якого буде визначений після проведення незалежної грошової оцінки майна комунальної власності, яке буде внесено до Статутного капіталу Товариства.

Розмір частки Бородінської селищної ради у статутному капіталі Товариства буде визначений після проведення незалежної грошової оцінки майна комунальної власності, яке буде внесено до Статутного капіталу Товариства.

Нагадаємо, Тарутинський степ – один з найбільших збережених в Україні фрагментів степової екосистеми, об'єкт природно-заповідного фонду Одеської області, ландшафтний заказник місцевого значення. І це не просто степ, а найбільша в Європі ділянка необробленого цілинного дикого степу. Кілька років тому був створений ландшафтний заказник «Тарутинський степ». Територія заказника включена до бази Смарагдової мережі Секретаріатом Бернської конвенції в листопаді 2016 року. Ландшафт Тарутинського степу має величезне культурне значення, оскільки є одним з останніх збережених степових ділянок не тільки України, а і Європи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь