Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДІЯЛЬНІСТЬ КНП «ТАРУТИНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ» У 2021 РОЦІ

Дата: 07.02.2022 13:49
Кількість переглядів: 152

 

Комунальне некомерційне підприємство «Тарутинська центральна лікарня» Тарутинської селищної ради Одеської області надає медичну допомогу населенню Тарутинської та Бородінської громад та обслуговує понад 40 тисяч мешканців цих громад. Ліжковий фонд становить 170 стаціонарних ліжок.

Для виконання заходів реформування у галузі охорони здоров’я рішеннями сесії Тарутинської селищної ради затверджені цільові програми «Доступна медицина» та «Здоров’я» на 2021-2023 роки. За рахунок коштів, передбачених на реалізацію програми «Здоров’я», у 2021 році поліпшені житлово-побутові умови медичних працівників, вирішувались кадрові питання та здійснювались заходи щодо надання спеціалізованої стаціонарної медичної допомоги, скорочення поширеності інфекційних захворювань. Загальна сума витрат з селищного бюджету на дану програму склала 1 млн. 884 тис. грн.

За рахунок коштів програми «Доступна медицина» у минулому році придбано обладнання для Тарутинської центральної лікарні, серед яких - лапароскопічна стійка для хірургічного відділення, вартість якої понад 1 млн.грн. Лапароскопічна хірургія має великі переваги, це: малотравматичність та мінімальна крововтрата під час операції, короткий період відновлення після операції. Також за програмою «Доступна медицина» придбані: ліжко-трансформер для пологів, три функціональні ліжка, три газових котли, пральні машини - на загальну суму 364 тис.грн.

Крім того у 2021 році з селищного бюджету громади направлено понад 1 млн.200 тис.грн. на проведення капітальних ремонтів у приміщеннях приймально-діагностичного, педіатричного відділень та в палаті інтенсивної терапії інфекційного відділення, а також на проведення технічного переоснащення системи електропостачання у центральній лікарні.

Задля забезпечення киснем ковідного відділення, розгорнутого на базі терапевтичного та інфекційного відділень, був залучений запас кисневих балонів сільськогосподарських підприємств громади. Вирішені питання щодо встановлення кріоциліндру та кисневої станції, які виділені для нашої лікарні за рахунок коштів обласного бюджету.

З метою розширення надання медичних послуг Тарутинською центральною лікарнею керівництвом громади проведені перемовини з бессарабськими німцями з надання гуманітарної допомоги для лікарні. У грудні 2021 року з Німеччини надійшли: цифровий мамограф, дефібрилятор в кількості 2 шт., стерилізатор, операційна лампа, хірургічний інструмент для операційної.

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь