Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРІОРИТЕТОМ РОБОТИ МІНСОЦПОЛІТИКИ Є ЦИФРОВІЗАЦІЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Дата: 10.02.2022 10:49
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

Відбувся Дія Summit, де відзначили основні досягнення країни у цифровізації послуг, які були втілені за два роки.

Саміт відкрили Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль та Віцепрем’єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Участь у заході взяли Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, її заступники та керівники підприємств соціальної сфери.

Коментує Марина Лазебна:

“Пріоритетом роботи Мінсоцполітики є цифровізація соціальних послуг. У цьому напрямку працюємо спільно з Міністерством цифрової трансформації - запроваджуємо Єдину інформаційну систему соціальної сфери із прямою взаємодією з порталом Дія.

Впродовж 2022 року буде реалізовано 34 основні соціальні допомоги, які будуть доступні на порталі Дія. Цифровізуємо державу, робимо соціальні послуги для людей зручними та якісними”.

Наразі через Дію можна отримати 7 послуг соціального характеру. Зокрема, оформити субсидію, призначення або перерахунок пенсії, отримати одні з найзатребуваніших в Україні довідок про страховий та трудовий стаж.

А також, від сьогодні, на порталі Дія, внутрішньо переміщені особи можуть оформити заявку на продовження грошової допомоги або припинити грошову допомогу.

Нагадаємо, ЄІССС - це комплексна система, призначена для автоматизації всіх напрямків соціальної підтримки всіма інституціями соціальної сфери в межах єдиного інформаційного середовища та технологічної платформи.

Довідково

На саміті були презентовані інноваційні цифрові послуги:

• Зміна місця реєстрації тепер доступна по всій Україні. Тепер кожен без жодних папірців і черг просто може вказати адресу, за якою планує проживати, на порталі або у застосунку Дія, та отримати підтвердження від власника житла.

• Довідка про несудимість. Це одна з найпопулярніших довідок серед українців. Їх отримують близько 1 млн щороку. Наприклад, для військкоматів або для влаштування на роботу. Тепер отримати цю довідку можна буде у декілька кліків, не використовуючи послуги посередників.

• Шеринг техпаспорту. Тепер у декілька кліків ви можете пошерити техпаспорт у застосунку із близькою людиною, яка користується вашим авто. Так чином, вони матимуть право на користування вашим авто. Заява подається в пару кліків та обробляється до 10 хвилин.

• Опитування. Важлива послуга для розвитку електронної демократії в країні. Вона дасть можливість для спілкування держави з українцями, а це у свою чергу принесе цінний зворотній зв’язок. Опитування серед користувачів Дії допоможуть органам влади дізнатися думку суспільства з того чи іншого приводу, а команді - у розробці нових послуг.

• Автоматична реєстрація будівництва. Раніше його можна було отримати на порталі Дія, але чекати розгляду протягом 10 робочих днів. Відтепер послуга надається автоматично, а результат замовник отримує одразу.

• Е-грошова допомога ВПО без зміни даних. Тепер замість того, щоб ходити до чиновників та приносити теку тих самих паперів - можна за пару хвилин отримати послугу на порталі Дія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь