Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГРОМАДА З БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ОТРИМАЛА КЛЮЧІ ВІД МОБІЛЬНОГО ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ

Дата: 11.02.2022 11:35
Кількість переглядів: 138

 

Вчора, 10 лютого 2022 року, відбулась церемонія вручення мобільних інклюзивно-ресурсних центрів. Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький вручив представнику з Болградської міської ради ключі від зазначеного авто.

Мобільні інклюзивно-ресурсні центри - автомобілі спеціального призначення з можливістю перевезення осіб з інвалідністю на колісних візках та обладнанням для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей. Кожен автомобіль обладнаний дидактичними матеріалами для проведення корекційної роботи логопеда, психолога та дефектолога, що є універсальним, підходить для обстеження, корекції, навчальної діяльності діток різного віку та з різними особливостями розвитку.

Також, авто отримали ще 7 громад – Доброславський (Одеський район), Березівський (Березівський район), Великомихайлівський (Роздільнянський район), Подільський (Подільський район), Татарбунарський (Білгород-Дністровський район), Саф’янівський (Ізмаїльський район) та обласний ресурсний центр підтримки інклюзивного навчання комунального закладу вищої освіти «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».

На думку голови Одеської ОДА, це дозволить значно краще підтримувати розвиток інклюзивної освіти в регіоні та сприятиме забезпеченню психолого-педагогічним супроводом та діагностуванням фахівцями інклюзивно-ресурсних центрів дітей з особливими потребами навіть у найвіддаленіших куточках області.

«Сьогодні Одещина має 40 (найбільшу кількість в Україні) ресурсних центрів, але враховуючи те, що наша область найбільша за територією, має найбільшу кількість об’єднаних територіальних громад, то однією із проблем щодо супроводу навчання здобувачів з особливими освітніми потребами є бар’єрна недоступність та віддаленість сімей з дітьми даної категорії від інклюзивно-ресурсних центрів, що унеможливлює належний психолого-педагогічний супровід фахівцями інклюзивно-ресурсних центрів. Саме тому Одеської обласна державна адміністрація спільно з обласною радою, прийняли рішення виділити кошти і придбати спеціально оснащені автомобілі, щоб фахівці з центрів громад, могли доїхати до кожного населеного пункту і надати необхідну допомогу. А наявність спеціального автомобіля в обласному ресурсному центрі підтримки інклюзивної освіти ще й дасть можливість створити мобільну бригаду фахівців з числа фахівців ресурсного центру для надання підтримки і методичної чи практичної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, їх батькам чи педагогічним працівникам» – сказав Сергій Гриневецький.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь