Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СИСТЕМА КРОВІ НА ОДЕЩИНІ РЕФОРМУВАТИМЕТЬСЯ ЗА ЄВРОПЕЙСЬКИМИ СТАНДАРТАМИ

Дата: 14.02.2022 14:18
Кількість переглядів: 188

Новини    Пресс служба

І-й заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков провів засідання госпітальної ради Одеського госпітального округу.

На початку наради директор Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Наталія Одарій-Захар’єва поінформувала про епідемічну ситуацію в області.

«За останній тиждень, порівняно з попереднім, загальний рівень захворюваності зріс в 1,8 рази (21 009 випадків проти 11 759). Сьогодні ми маємо лабораторно підтверджених за добу – 4096 осіб. Завантаженість ліжок – 49%, а завантаженість дитячих ліжок становить – 71%. Динаміка зростання захворюваності спостерігається на території 53-х громад, але найбільш інтенсивний ріст на фіксується в Біляївській, Доброславській, Фонтанській, Чорноморській, Южненській, Одеській, Овідіопольській громадах. Вказані індикаторні показники відповідають «помаранчевому» рівню епіднебезпеки, однак знаходяться на межі «червоного» рівня. При існуючому темпі приросту захворюваності ця межа може бути перевищена» – повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Наталія Одарій-Захар’єва.

Одним з ключових питань порядку денного була Стратегія розвитку регіональної системи крові.

«Реорганізація системи служби крові в Україні є однією з пріоритетних вимог Угоди про асоціацію України та ЄС. Уявлення про те, що «переливання крові» потрібне тільки в ургентних ситуаціях, застаріли. На сьогодні компоненти крові застосовують для лікування цілого спектра захворювань, зокрема й хронічних. На регіональному рівні буде створено мережу закладів (банків крові), які здійснюватимуть взяття, тестування, зберігання, розподіл та реалізацію донорської крові. Зрозуміло, що для цього їх потрібно відповідно дооснастити» – сказав І-й заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков.

У ході засідання обговорено досягнення регіональної служби крові, Стратегію реформування з метою створення в лікарняних закладах банків крові, проблемні питання та можливі шляхи  їх вирішення.

Торкнулись на засіданні Госпітальної Ради й особливостей організації надання медичної допомоги в протидії Сovid-19 та розглянули позитивний приклад роботи двох лікарень області – Арцизької центральної опорної лікарні та Центральної районної лікарні Подільського району Куяльницької сільської ради. Учасники наради проаналізували хід розгортання ліжок, якість забезпечення кисневої підтримки, яка допомога надана медичним  закладам Міністерством охорони здоров’я, Одеською обласною радою та місцевими громадами.

Також на засіданні затверджено переліку міжсекторальних робочих груп Госпітальної ради Одеського госпітального округу за профілями: з надання екстреної медичної допомоги; з організації надання первинної медичної допомоги та з організації надання вторинної медичної допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь