Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА ПРИ ГОЛОВІ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 15.02.2022 16:38
Кількість переглядів: 191

 

15 лютого 2022 року відбулася апаратна нарада при голові районної державної адміністрації Геннадії Бамбурі. У заході взяли участь перший заступник голови, заступники голови та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та установ району.

Про використання освітньої субвенції у 2021 році доповіла головний спеціаліст відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної адміністрації Інна Гуткан. Вона зазначила, що станом на 01 січня 2021 залишок освітньої субвенції з державного бюджету, яка надійшла у 2020 році на оплату праці педагогічних працівників Болградського району складає 32,08 тис. грн.

Не в повному обсязі використали субвенцію Арцизька ТГ – 3,02 тис. грн т Василівська ТГ – 28,90 тис. грн.

На 2022 рік з державного бюджету на оплату праці педагогічних працівників району передбачена освітня субвенція у сумі 422 702,60 грн. У порівнянні з минулим роком на 15 908,5 грн. передбачено більше.

У 2021 році з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» було виділено субвенцію з державного бюджету у сумі 6 129,3 тис. грн.

У 2021 році з державного бюджету також була виділена субвенція на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти, а саме на придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання. За рахунок зазначеної субвенції та коштів місцевих бюджетів (співфінансування) для закладів загальної середньої освіти нашого району придбано 209 ноутбуків.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 №1047-р «Про розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» у 2021 році» розподілено субвенцію Тарутинській селищній раді за напрямом «Формування нового освітнього простору».

Головний лікар КНП «Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Болградської міської ради» Ігор Веліксар доповів про підсумки надання медичної допомоги населенню Болградського району КНП «Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Болградської міської ради за 2021 року. Він зазначив, що до складу Болградського районного центру ПМСД входять: відділення дільниці сімейних лікарів м. Болград, 15 амбулаторій ЗПСМ, 2 ФАП та 2 ФП. За період з 01 січня 2021 по 01 січня 2022 затверджені видатки на утримання КНП «Болградський РЦ ПМСД» у сумі 30 208 594,00 грн.

Протягом року були проведений благоустрій прилеглої території АЗПСМ с. Залізничне, поточний ремонт у ФАПі с. Владичень та проведено капітальний ремонт приміщень ЦПМСД м. Болград.

Демографічна ситуація у порівнянні з 2021 роком дещо змінилася.

- показник народжуваності зменшився на 13,4%;

- показник загальної смертності вище на 14,8%

- показник природного приросту остається від’ємним і збільшився на 30,56%.

Кількість декларацій зменшилась, тому що звільнилось 3 лікарів.

За 2021 рік зареєстровано 2 випадки смертності дітей до року життя, що на 1,7 рази нижче від рівня минулого року. Обидві дитини які померли були під наглядом сімейних лікарів . Причина смерті-вроджені вади розвитку.

Рівень первинної інвалідності серед осіб працездатного віку за 2021року склав 57,92 на 10000 нас. при середньо районному показнику 43,09. Показник первинної інвалідності серед працездатного населення вищий показника.

За 2021 ріку,прищеплювальна робота у Болградському ЦПМСД проводилася згідно календаря профілактичних щеплень,затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 11 серпня 2014 року № 551.

У завершенні доповіді Ігор Веліксар виділив ряд важливих проблемних питань установи та шляхи їх вирішення.

Віктор Дішлі, генеральний директор КНП «Болградська центральна районна лікарня» Болградської міської ради, доповів про підсумки діяльності КНП «Болградська центральна районна лікарня» Болградської міської ради» за 2021 рік. Він зазначив, що з 01 серпня 2021 року ліжковій фонд Болградської ЦРЛ складає 190 ліжок і представлений наступними профілями: терапевтичні; інфекційні для дорослих; інфекційні для дітей; хірургічні для дорослих; травматологічні; урологічні; отоларингологічні; для вагітних та роділь; для патології вагітності; гінекологічні; неврологічні; педіатричні.

Крім того, функціонує відділення анестезіології з 8 ліжками реанімації та інтенсивної терапії.

Амбулаторну допомогу надає консультативно-діагностичне поліклінічне відділення з планової потужності 365 відвідувань за зміну та з 2 ліжками денного стаціонару; відділення ЗПСМ; госпрозрахункове стоматологічне відділення. Лікувально-допоміжні відділення: рентгенологічне, лабораторне, відділення трансфузіології, фізіотерапевтичний кабінет. Також функціонують кабінет ультразвукових досліджень, кабінет функціональної діагностиці, ендоскопічний кабінет.

Протягом 2021 року вирішено питання придбання службового житла для медичних працівників та забезпечено першочергові потреби КНП «Болградська ЦРЛ» в засобах індивідуального захисту, кисневих концентраторах та СРАР-апаратах, отримано сучасне рентген-обладнання на три робочих місця (вартістю 8 млн.грн.), за кошти міської ради придбано фіброгастроскоп з функцією фото-відео фіксації (470 тис.грн.), центрифугу для пральні КНП «Болградська ЦРЛ» (104 тис.грн.). За кошти від надходжень за програмою державних медичних гарантій (НСЗУ) для клінічно-діагностичної лабораторії придбано біохімічний автоматичний аналізатор (567 тис.грн.) та аналізатор імуноферментний напівавтоматичний (49,9 тис.грн.), для акушерсько-гінекологічного відділення придбано гістероскоп (184,7 тис.грн.) та фетальний монітор (41,9 тис.грн.).

Віктор Дішлі зазначив, що проблемними питаннями є брак лікарських кадрів, недостатнє оснащення діагностичною апаратурою лікувальних установ, необхідність придбання медичного інструментарію, заміна санітарного автотранспорту, створення банку крові у лікарні згідно європейських стандартів та ін.

Голова районної державної адміністрації пообіцяв посприяти керівникам медичних закладів Болградської ОТГ у вирішенні проблемних питань.

За результатами наради Геннадій Бамбура надав керівникам структурних підрозділів ряд доручень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь