Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВСЕ, ЩО НЕОБХІДНЕ БІЙЦЯМ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ, ПЕРЕТИНАТИМЕ КОРДОН БЕЗ ПЕРЕШКОД

Дата: 28.03.2022 10:37
Кількість переглядів: 96

Новини    editor

Новий порядок ввезення бронежилетів, шоломів та інших матеріальних засобів для потреб Збройних Сил України роз’яснила Віце-прем’єр-міністр- Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Їх прирівняли до гуманітарної допомоги.
Ірина Верещук нагадала, що з початком війни до Кабінету Міністрів України почастішали звернення від волонтерів, які доставляють з-за кордону для потреб Збройних Сил сучасну амуніцію, засоби захисту та інші вкрай необхідні матеріальні засоби. Діючий порядок їх ввезення значно сповільнював цей процес.
«Тому Уряд прийняв зміни до постанови «Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану». Ми прирівняли бронежилети і шоломи до гуманітарної допомоги. Тепер для їх провезення через кордон необхідна буде лише декларація», – розповіла Ірина Верещук.
Зміни до постанови значно спрощують ввезення наступних товарів:
– пластини для бронежилетів;- переносні радіостанції не цивільного призначення;- безпілотні літальні апарати;- квадрокоптери не цивільного призначення;- біноклі;- оптичні труби;- монокуляри не цивільного призначення;- коліматорні приціли;- оптичні приціли;- тепловізори;- прилади нічного бачення.
«Тепер для перевезення цих товарів необхідний лише гарантійний лист кінцевого користувача. Тільки ввозимо і допомагаємо!» – резюмувала Віце-прем’єр-міністр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь