Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБУВАННЯ ЗАРЕЄСТРОВАНИХ БЕЗРОБІТНИХ НА ОБЛІКУ ТА ОТРИМАННЯ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 30.03.2022 09:03
Кількість переглядів: 100

Новини    editor

Одне з пріоритетних завдань Уряду та Міністерства економіки України – забезпечення гарантій соціального захисту населення попри військові дії. 

На період воєнного стану процедура взаємодії з безробітними є максимально спрощеною та адаптованою і відбувається наступним чином:

  • громадяни можуть подати заяву про надання статусу безробітного, призначення допомоги чи припинення реєстрації за допомогою Порталу або мобільного додатку Дія;
  • отримати весь перелік послуг можна у найближчому працюючому центрі зайнятості;
  • звернутись до Служби можливо за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку (телефон, чати підтримки у Telegram, електронна пошта, заповнення онлайн-форм).

Покрокові інструкції, завантажити необхідні заяви або заповнити Google-форми можна на ресурсах Державної служби зайнятості.

Важливо, що безробітний може підтвердити намір перебування у статусі зареєстрованого безробітного за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку або безпосереднього звернувшись до центру зайнятості. Режим роботи центрів зайнятості та їх контакти щоденно оновлюються та публікуються в Телеграм та Viber каналах Державної служби зайнятості.

В областях, де центри зайнятості не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування, виплата допомоги безробітним буде здійснюватись за допомогою  АТ  “Ощадбанк?. Кошти будуть перераховуватися на рахунок в банку, в якому відкрито рахунок одержувача. Також можливе здійснення грошових переказів через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Реєстрація безробітного в Державній службі зайнятості припиняється в разі
невідвідування (не підтвердження наміру перебування у статусі безробітного) зареєстрованим безробітним без поважних причин центру зайнятості протягом 30 робочих днів з дати прийняття рішення про таке відвідування або дати останнього фактичного підтвердження безробітним наміру перебувати у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації або у разі відмови від  виконання суспільно-корисних робіт.

Текст постанови https://bit.ly/3uD7XiR


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь