Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗА ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ З РАЙОНІВ АКТИВНИХ БОЙОВИХ ДІЙ ЕВАКУЙОВАНО БІЛЬШЕ 10 ТИСЯЧ ДІТЕЙ З ВРАЗЛИВИХ КАТЕГОРІЙ

Дата: 31.03.2022 10:45
Кількість переглядів: 162

 


Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що станом на сьогодні у зв’язку з активними бойовими діями внаслідок широкомасштабного військового вторгнення російської федерації в Україну евакуйовано 10 224 дитини з вразливих категорій.

З них, 6 548 дітей – це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та інші діти, які цілодобово перебувають у закладах інституційного догляду, які знаходяться в підпорядкуванні Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки та Мінсоцполітики.

Ще 3 676 евакуйованих дітей – це діти з вразливих категорій, які перебувають у сімейних формах виховання: прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою, піклуванням, у патронатних сім’ях.

4 425 дітей переміщені в межах України у безпечні області. З них 3 640 – діти, які перебувають в закладах інституційного догляду, та 785 дітей з вразливих категорій, які перебувають у сімейних формах виховання.

5 799 дітей переміщені за кордон. З них 2 908 – діти, які перебувають у закладах інституційного догляду, та 2 891 – діти з вразливих категорій, які перебувають у сімейних формах виховання.

В межах України найбільше дітей переміщено в Закарпатську, Львівську, Івано-Франківську області. Також діти перебувають у Дніпропетровській, Чернівецькій, Волинській областях.

Щодо евакуації за кордон, то найбільше дітей з вразливих категорій прийняли: Польща, Німеччина, Румунія, Чехія, Італія, Іспанія. Також діти перебувають у Франції, Австрії, Болгарії, Литві, Греції, Бельгії, Латвії, Угорщині та інших країнах.

Всі евакуйовані діти перебувають у безпеці, вони забезпечені житлом, харчуванням, медичними, освітніми послугами.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь