Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СЕЛЕКТОРНА НАРАДА З ПИТАНЬ НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЙ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ ФІЗИЧНИМИ ТА ЮРИДИЧНИМИ ОСОБАМ, ЯКІ ПРИЙНЯЛИ В СЕБЕ ВНУТРІШНЬО-ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 06.04.2022 11:40
Кількість переглядів: 232

Фото без опису

     За участю заступника начальника Болградської районної військової адміністрації Дениса Байлука, начальника управління соціального захисту населення РВА Олександра Рожкова, заступника начальника управління соціального захисту населення РВА Марини Дідик та начальника відділу інфраструктури,   містобудування та архітектури,  житлово-комунального господарства, екології Аркадія Радулова відбулась селекторна нарада з міськими, селищними, сільськими головами району з питань отримання компенсацій за житлово-комунальні послуги фізичними та юридичними особам, які прийняли в себе внутрішньо-переміщених осіб.

          Начальник відділу інфраструктури,   містобудування та архітектури,  житлово-комунального господарства, екології Аркадій Радулов ознайомив присутніх з алгоритмом дій щодо отримання компенсації власникам житла, які безоплатно розміщують переселенців, компенсують витрати на комунальні послуги та Порядком й умовами надання компенсації центральним органам виконавчої влади та місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення в умовах воєнного стану тимчасово переміщених осіб.

     Він зазначив, що розмір компенсації людям, які прихистили в своїх домівках вимушених переселенців, становитиме близько 450 гривень на особу на місяць.

      Компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб.

       Компенсація центральним органам виконавчої влади та місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення в умовах воєнного стану тимчасово переміщених осіб надається за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету на покриття витрат центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, сплачених закладами за комунальні послуги, спожиті у будівлях (приміщеннях), що перебувають на їх балансі, і в яких в умовах воєнного стану на безоплатній основі розміщені тимчасово переміщені особи, а саме за:

  • –  послуги з постачання теплової енергії (або теплової енергії як товарної продукції);
  • –  послуги з постачання гарячої води, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення;
  • –  послуги з поводження з побутовими відходами або вивезення побутових відходів;
  • –  послуги з постачання та розподілу природного газу;
  • –  послуги з постачання та розподілу електричної енергії;
  • –  інші види енергоносіїв (дрова, пелети, вугілля тощо).

       Також представники органів місцевого самоврядування були ознайомлені з порядком отримання зазначеної компенсації.

      Начальник управління соціального захисту населення Болгралської РВА Олександр Рожков розповів про порядок надання допомоги на проживання  внутрішньо-переміщеним особам, який затверджено постановою КМУ від 20.03.2022 № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам».

     Він зазначив, що допомогу отримають люди, які перемістилися з тимчасово окупованої території у Автономній Республіці Крим і м. Севастополі, а також з територій активних бойових дій, які визначені в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204, і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб. Допомогу автоматично, без додаткового звернення, отримають також внутрішньо переміщені особи, які станом на 1 березня 2022 року отримували щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 505. Ті люди, які є «повторними» переселенцями, і змушені кидати свої домівки вдруге, вони також отримають допомогу на проживання.

       Учасники селекторної наради отримали всі відповіді щодо реєстрації та отримання різних видів компенсацій внутрішньо-переміщеним особам та особам, у яких вони проживають.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь