Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УРЯД ПРАЦЮЄ НАД ВІДНОВЛЕННЯМ ЗВІЛЬНЕНИХ ТЕРИТОРІЙ

Дата: 06.04.2022 13:02
Кількість переглядів: 230

Фото без опису

         Уряд працює, аби в усі звільнені населені пункти відновилась подача електроенергії, води, а люди, які втратили домівки — отримали прихисток. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 5 квітня.

          «За останні кілька днів українські війська звільнили від окупантів Київську, Чернігівську та Сумську області. Весь світ побачив сотні вбитих і закатованих українців, побачив майже повністю зруйновані міста, побачив майже повністю зруйновану критичну інфраструктуру. Наша задача — відновити життя на цих територіях, наскільки це можливо», — сказав Прем’єр-міністр.

        Так, Кабінет Міністрів ухвалив низку рішень для допомоги постраждалим від окупації населеним пунктам. Зокрема, затверджено механізм оцінки пошкоджених будівель, аби зрозуміти, які підлягають відновленню, а які — ні.

        «Паралельно з оцінкою пошкоджень «Укрзалізниця» буде закуповувати будівельні матеріали для їх подальшої передачі на місця. Будемо одразу проводити відновлювальні роботи там, де це можливо. Будемо допомагати містам і селам, які пережили цей жах», — відзначив Денис Шмигаль.

         Глава Уряду підкреслив, що значних пошкоджень зазнала й критична інфраструктура. Зокрема, газопроводи, лінії електропередач, водопостачання. За його словами, «Нафтогаз» допоможе профінансувати відновлення такої інфраструктури. Для цього через «Ощадбанк» компанії буде надано кредит на 4,5 млрд грн, що також дозволить «Нафтогазу» закупати блакитне паливо, забезпечувати його подальший видобуток, платити податки й дивіденди в бюджет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь