Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

САНКЦІЇ ПРОТИ РФ МАЮТЬ БУТИ ДОСТАТНЬО РУЙНІВНИМИ, ЩОБ ЗУПИНИТИ ЦЮ ЖАХЛИВУ ВІЙНУ – АНДРІЙ ЄРМАК

Дата: 07.04.2022 11:07
Кількість переглядів: 304

Фото без опису

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів чергове онлайн-засідання створеної під егідою Офісу Глави держави групи українських і міжнародних експертів, які аналізують реальний вплив застосованих проти Росії санкцій, надають пропозиції щодо посилення наявних і впровадження нових дієвих заходів.

Андрій Єрмак висловив переконання, що рекомендації та поради цих фахівців допоможуть вибудувати найближчим часом таку систему санкцій, яка змогла б сприяти зупиненню жахливої війни, що її веде Росія проти України.

«Війна триває. Всі бачили ті жахіття, які відбувалися в місті Бучі. І це означає, що санкцій недостатньо, щоб зупинити Росію. Тому всім нам і нашим партнерам потрібно працювати над тим, щоб санкції були достатньо руйнівними», – наголосив керівник Офісу Президента.

Колишній Посол США в Росії та екс-радник Президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки Майкл Макфол, який є координатором міжнародної групи експертів, запропонував на цьому засіданні зосередитися на санкціях щодо нафти та природного газу, адже відомо, що енергетика становить левову частку експорту РФ.

«Ми мусимо зосередити свої зусилля на санкціях проти російського експорту нафти й газу. Гроші європейських споживачів не повинні надходити до держбюджету Росії з метою подальшого фінансування путінської жахливої машини знищення в Україні», – зазначив Майкл Макфол.

 

Заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма додав, що потрібно також працювати над визнанням Російської Федерації державою – спонсором тероризму та включенням до «чорного списку» Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF), щоб обмежити торгівлю з РФ.

Крім того, він зазначив, що необхідними є відключення від SWIFT всієї банківської системи, зокрема «Сбербанку» та «Газпромбанку, заборона наземному транспорту, зокрема залізничному, а також суднам заходити на територію, яку контролює РФ, до російських портів, а транспорту, що належить росіянам або здійснює перевезення вантажу російських власників, – заходити до міжнародних портів.

Андрій Єрмак також додав, що потрібно запровадити ембарго на постачання до РФ будь-яких технологій, обладнання, мінеральної сировини та руд, рідкоземельних корисних копалин подвійного призначення і таким чином зупинити виробництво озброєння в Росії.

На додачу необхідне розширення санкційного списку щодо політично значущих осіб РФ та членів їхніх сімей.

Крім того, за словами Андрія Єрмака, дуже важливими є вторинні санкції, тобто включення до санкційного списку юридичних та фізичних осіб інших країн, що допомагають підсанкційним особам РФ уникати обмежень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь