Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 11 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 11.04.2022 13:00
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

Болградська районна військова адміністрація інформує:

За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами, випадків мародерства не зафіксовано. Прикордонні пункти пропуску працюють у штатному режимі. На території  району діє комендантська година з 21:00 до 06:00 ранку наступного дня.

За результатами «затяжної» комендантский години, яка проходила 10 квітня 2022 року правоохоронними органами району складено 18 протоколів.

В районі працюють всі медичні заклади. Аптеки працюють згідно встановлених графіків. Медичні препарати першої необхідності постійно завозяться.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та для населення, ціни на пальне стабілізовано.

В усіх навчальних закладах району проводиться навчальний процес у дистанційній формі освітньої діяльності. До навчального процесу залучено 13585 здобувачів освіти, з них  94, які мають статус переміщених осіб та долучилися до освітньої діяльності ЗЗСО громад району за різними формами освітньої діяльності.

Відновили роботу три заклади дошкільної освіти в Бородінській ОТГ (Надрічненський НВК, Перемогівський НВК, Ганнівський НВК)  та в Криничненській ОТГ (Криничненський ЗДО).

Сільгосппідприємствами Болградського району  активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. На сьогоднішній день сільськогосподарськими підприємствами посіяно 30,1 тис. га. ярих культур з них: гороху – 1,8 тис. га, ярої пшениці – 0,7 тис. га, ярого ячменю – 2,1 тис. га, соняшнику 23,9 тис. га. та 0,57 тис. га кукурудзи на зерно.

В кожній громаді Болградського району продовжується робота щодо наповнення логістичних центрів матеріальним резервом продовольства для потреб населення району.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб та роз’яснювальна робота з питань отримання компенсацій за житлово-комунальні послуги фізичними та юридичними особами, які прийняли в себе внутрішньо-переміщених осіб.   На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  2797 внутрішньо-переміщених осіб в тому числі діти – 1061 особа, особи з інвалідністю – 64 особи. Громадами району визначено 4030 місць для розміщення внутрішньо-переміщених осіб. Зазначеній категорії осіб  надається гуманітарна допомога у вигляді продовольчих та непродовольчих товарів.

У районі працюють пункти прийому гуманітарної допомоги військовослужбовцям, загону територіальної оборони, внутрішньо-переміщеним особам  та мешканцям нашої громади, які потрапили до складних життєвих обставин.

У Болградському районі активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує. На території Болградської міської ради продовжує працювати пункт тимчасового перебування осіб.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь