Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СТАН СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ НА ТЕРИТОРІЇ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 14.04.2022 14:58
Кількість переглядів: 117

В рамках чергової селекторної наради, яку в режимі онлайн з головами районних державних військових адміністрацій, міськими головами та головами громад провів Начальник Одеської обласної військові адміністрації Максим Марченко директор Департаменту соціальної та сімейної політики Тетяна Демент’єва доповіла про стан соціального захисту внутрішньо переміщених осіб на території Одеської області.

«На сьогодні для взяття на облік до уповноважених осіб громад, ЦНАПів або органів соціального захисту звернулось за статусом 25 811 осіб. Допомога внутрішньо переміщеним особам на проживання виплачується у розмірах: 3000 грн – на кожну дитину або людину з інвалідністю; 2000 грн – на кожну іншу особу. Допомога виплачується на банківський рахунок (за станартомІВАN) вказаний у заяві. Виплату ВПО отримують за повний місяць незалежно від дати за її отриманням. Виплата не включається до сукупного доходу сім’ї при наданні інших видів соціальних допомог. Також не оподатковується податком на доходи фізичних осіб» – повідомила директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА.

Тетяна Демент’єва зазначила, що тим, хто звернувся до 14 квітня 2022 року допомога буде виплачена і за березень. Уряд подовжив термін подачі заяв на отримання допомоги вимушеним переселенцям до 30 квітня.

«Додам, що ті особи, які отримали довідку через уповноважену особу, ЦНАП, орган соціального захисту, зможуть оформити виплату таким же чином. Тобто, той хто отримував довідку через ЦНАП, повинен подати заяву на виплату також через ЦНАП. Наразі здійснюється доопрацювання інформаційних систем для реалізації механізмів подачі заяв на отримання довідки та отримання виплат через Портал ДІЯ» – наголосила директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА.

За розміщення переміщених осіб в державному бюджеті передбачені кошти на відповідну компенсацію двох видів. Кожного дня кількість внутрішньо переміщених осіб збільшується в середньому від 400 до 1500 осіб. І з урахуванням тих подій, які відбуваються на сході країни, кількість внутрішньо переміщених осіб буде стрімко збільшуватись і в одеському регіоні.

«Районним державним адміністраціям доручено спільно з громадами провести ретельний аналіз інформації щодо приміщень для розміщення переселенців та високому рівні провести рекламну кампанію щодо соціального проекту «Прихисток» – додала Тетяна Демент’єва.

За результатами селекторної наради Начальник Одеської ОВА Максим Марченко дав доручення Департаменту соціальної та сімейної політики розробити механізм розміщення вимушено переселених осіб на території всієї області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь