Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВЕРНЕННЯ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ДЕНИСА ШМИГАЛЯ

Дата: 14.04.2022 15:09
Кількість переглядів: 196

                                       Героїчний народе, України!

Сьогодні 48-й день боротьби українського народу проти агресора та окупанта. Боротьби за нашу свободу. Боротьби за нашу державу. Боротьби за можливість жити на своїй землі.

Завдяки героїзму українських військових були повністю звільнені чотири області, а країна та економіка можуть працювати для того, аби забезпечити нашу перемогу. На економічному, інформаційному, дипломатичному фронті робимо все, аби допомагати українському війську бити ворогів.

Після початку повномасштабної війни Уряд визначив 9 ключових напрямків роботи. Ми адаптуємо наші політики та стратегії. Змінюємо правила, аби перезапустити економіку та забезпечити соціальну підтримку людям.

  • Армія ключовий пріоритет, тому минулого тижня додатково направили 33 млрд грн для Збройних Сил України та додатково 1,5 млрд грн для Служби безпеки України. 19 млрд грн підуть на закупівлю озброєння. 7 млрд грн — на ремонт техніки й озброєння. 5 млрд грн — на закупівлю речового майна та засобів індивідуального захисту військовим. 1,3 млрд грн — на оперативне забезпечення.
  • Також зустрілися з керівництвом Європейського Союзу в Києві. Отримали опитувальник, який маємо заповнити, аби отримати статус кандидата на членство в ЄС. Почали працювати над ним. Очікуємо, що такий статус Україна зможе отримати вже не пізніше червня цього року.
  • Формалізували рішення про повне ембарго на імпорт товарів із Росії. Після повномасштабного вторгнення потік товарів зупинився, і важливо було офіційно це закріпити.
  • Підтримуємо наших людей на звільнених територіях. Виділили мільярд гривень на першочергове відновлення інфраструктури у звільнених містах і селах Київської, Чернігівської, Сумської та Житомирської областей. Постійно надсилаємо гуманітарну допомогу, безкоштовні речі, медикаменти. Крім того, сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів прийняли рішення про виділення додаткових 490 млн грн для базового відновлення та нормальної роботи дорожньої інфраструктури, у тому числі на звільнених територіях. 
  • У прифронтових містах продовжуємо роздавати безкоштовні продуктові набори. Держава закуповує продукти переважно в українських виробників, аби завантажити їх замовленнями. По більшості позицій закупили від 30 до 80% всього необхідного.
  • Підтримуємо вимушених переселенців. Уже офіційно зареєструвалося 1 млн людей. Продовжили для них можливість подати заявку на програму щомісячних виплат до 30 квітня. Окремо сьогодні прийняли рішення про виділення 200 млн грн роботодавцям, які наймають працівників із числа вимушених переселенців. Мова йде про виплату 6,5 тисячі грн за кожного нового працівника. За роз’ясненнями щодо отримання компенсації за працевлаштування перемішених осіб вже звернулись понад 5 тисяч роботодавців.
  • Успішно завершили опалювальний сезон. 9 млрд кубів газу у сховищах. 1 млн тонн вугілля на складах. Починаємо підготовку до наступного опалювального сезону.
  • В усіх областях, крім Луганської, почали посівну кампанію. Допомагаємо аграріям. Надали їм пільгового фінансування вже на 3,5 млрд грн. На сьогоднішньому засіданні Уряду прийняли рішення щодо максимального спрощення реєстрації сільгосптехніки. Робимо це для того, аби посівна та роботи в полі ніде не зупинялися.
  • Додатково виділили сьогодні 2,3 млрд грн на програму «5-7-9». Цю програму ми також переформатували. Тепер кожен підприємець може отримати кредит під 0% в розмірі до 60 млн грн. Відсотки перед банком сплатить держава. Перезапуск та відновлення роботи бізнесу — необхідна умова стійкості нашої економіки, тому допомагаємо.
  • Наостанок щодо програми релокації бізнесу. Вже понад 250 виробничих підприємств за підтримки держави були переміщені в інші області. З них 121 підприємство вже повністю функціонує на новому місці, інші — знаходяться в процесі переміщення. Ще 430 виробництв очікують своєї черги.

           Ми вдячні всім і кожному, хто продовжує працювати.

            Хто платить податки. Хто підтримує український бізнес. Хто допомагає нашим військовим.

           Разом ми сильні, і тільки разом переможемо ворогів.

           Слава українцям! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь