Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОНАД 2 МІЛЬЙОНІВ ЛЮДЕЙ ЗАРЕЄСТРУВАЛИСЬ ЯК ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНІ ОСОБИ ПІСЛЯ ВПРОВАДЖЕННЯ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 26.04.2022 09:36
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Новини    editor

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що станом на сьогодні понад 2 мільйонів людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи після впровадження воєнного стану. 

«Я знаю, що зараз, коли іде мова про внутрішньо переміщених осіб, то часто говорять про людей, які перемістились після провадження воєнного стану. Але війна триває 8 років, і кількість тих, хто з 2014 року був вимушений кинути домівки та шукати прихистку в інших регіонах країни – більша. 

На сьогодні у Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб є інформація щодо 3,4 мільйона людей. 

З них понад 2 мільйонів – це люди, які вимушено перемістились після провадження воєнного стану. І з них 1,9 мільйона – вимушено перемістились вперше», – прокоментувала Марина Лазебна.

Найбільше людей після широкомасштабного воєнного вторгнення росії перемістились до Львівської, Дніпропетровської, Полтавської,  Вінницької та Київської областей.

Але загалом найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєстровані в Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській та Київській областях.

Нагадаємо, що в рамках допомоги внутрішньо переміщеним особам із житлом Уряд компенсує комунальні витрати громадам та людям, які безкоштовно розміщують у  себе переселенців.

Також держава надає допомогу на проживання переселенцям з територій бойових дій. 

Допомога надається в розмірі 3000 гривень на місяць для  дітей та людей з інвалідністю, 2000 гривень для інших осіб.

Всім, хто має право на цю допомогу та до кінця квітня подасть заяву на її отримання, держава перерахує допомогу за два місяці – березень та квітень. 

З травня допомога надаватиметься двом категоріям внутрішньо переміщених осіб:

• Тим, які перемістилися з територіальних громад, що розташовані в районі бойових дій, тимчасово окуповані, оточенні. Перелік таких громад затверджуватиме Мінреінтеграції за погодженням з Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

• Тим, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, незалежно від того, повернулись вони до населеного пункту постійного проживання або ні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь