Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДБУЛАСЬ ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Дата: 04.05.2022 08:37
Кількість переглядів: 181

Новини    editor

03 травня 2022 року відбулась щотижнева апаратна нарада начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури з керівниками структурних підрозділів РВА.

Очільник району заслухав інформацію керівників структурних підрозділів та служб району щодо основних напрямів життєдіяльності району за минулий тиждень та про основні питання на поточний тиждень.

Про підсумки діяльності КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги Тарутинської селищної ради за І квартал 2022 року та роботи закладу в умовах воєнного стану доповіла т.в.о. керівника КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги Тарутинської селищної ради Меланія Міланова. Вона зазначила, що роботу  з  надання  первинної  медико-санітарної  допомоги КНП «Тарутинський ЦПМСД»  здійснюють  три  селищних  амбулаторії та  одна сільська амбулаторія,а також вісім фельдшерсько – акушерських пунктів – ФАПи.

Станом на 01 квітня 2022 року  сімейними  лікарями  КНП «Тарутинський ЦПМСД»  укладено (в системі eHealth) 18 228  декларацій  з  населенням  Тарутинської селищної  громади.

За  І квартал 2022 року кількість відвідувань до сімейних лікарів збільшилось на 10, 2% у порівнянні з минулим роком.   Відвідування дітей до 17 років зменшилось на 343 відвідування, це складає 5,8%.

По виконанню профілактичних щеплень дитячого населення за І кв. 2022 року – показники  по АКДС3 (дифтерія, кашлюк, правець) + Р3(поліомієліт) + КПК(кір, паротит, краснуха) складає 20,2% від річного плану.

По щепленню дорослого населення за І кв. 2022 року від дифтерії та правця АДП-М  заплановано 502 щеплень, виконано 68, що складає 13,5% від річного плану.

Загальний показник виконання імунопрофілактичної роботи за І кв. 2022 року від річного плану складає 26,7% ( з запланованих – 1979, зроблено –  527).

Медичними працівниками КНП «Тарутинський ЦПМСД» активізована роз’яснювальна робота серед місцевого населення та ВПО, щодо профілактики інфекційних захворювань шляхом імунізації.

Станом на 01 квітня 2022 року населення Тарутинської селищної ради складає 22556 осіб, з них  підлягає щепленню 14010 осіб.  Провакциновано  – 7384,  це складає 32,73%. (І дозу отримали 3559 це складає 15,77%, ІІ дозу отримали 3825 це складає 16,95%, бустерну дозу отримало 366 осіб це 1,62%.)  Потребують вакцинації  – 6626 осіб.

За  І кв. 2022 року кількість прийнятих хворих на ФАПах та ФП збільшилось на 34,4% більше. Кількість відвідувань на дому збільшилось на 313 осіб.  

Також керівник КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги Тарутинської селищної ради Меланія Міланова озвучила проблемні питання закладу: нестача сімейних лікарів  (у  зв’язку  з  чим  неповний  охват населення деклараціями), відсутність необхідної кількості спеціалізованого транспорту для транспортування хворого, необхідність у капітальних  та поточних ремонтах споруд та приміщень.

Аркадій Радулов, начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної військової адміністрації, доповів про хід проведення щорічної акції «За чисте Довкілля» та в її рамках Дня благоустрою територій населених пунктів району. Він зазначив, що у 2022 році День довкілля відзначався 16 травня.

На території  Болградського району  до Дня довкілля  2022 року  протягом двох тижнів, що передують Дню довкілля, проведено наступні екологічні заходи: ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ,  прибирання територій узбіччя доріг між населеними пунктами громад,  висадка  дерев і чагарників,   впорядкування територій парків, скверів, алей,  газонів і квітників, кладовищ, територій пам’ятників, меморіалів. Прибирання сміття на берегах ставків.

Органами місцевої влади було організовано низку заходів,  спрямованих на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду, поширення екологічних знань.

В цілому, за даними громад Болградського району в акції взяли участь 6,5 тисячі небайдужих до охорони довкілля людей, в тому числі дітей шкільного віку, більше 500 підприємств, установ та організацій. За активної участі місцевого населення та громадських організацій було упорядковано  більше 130 тис. м2 парків та скверів, газонів і квітників, висаджено 4106  дерев і 1318 кущів, ліквідовано 185 несанкціонованих сміттєзвалища. Під час проведення Дня довкілля прибрано 574 га прибудинкових територій, відремонтовано 49 існуючих дитячих майданчиків і встановлено 1 новий дитячий майданчик.

По завершенню апаратної наради начальником Болградської РВА Геннадієм Бамбурою було надано ряд доручень окремим  керівникам структурних підрозділів та установ району.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь