Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 06 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 06.05.2022 13:07
Кількість переглядів: 199

 

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно. Також в районі працюють усі медичні заклади.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає.

На автозаправних станціях району спостерігається нестача палива. Влада всіляко намагається перебудувати ланцюжки постачання так, аби забезпечити потреби мешканців Одеської області по максимуму навіть під час війни. До того ж зростає й ціна, оскільки звичайне постачання в період війни неможливе, а нові логістичні маршрути значно складніші та довші. Першочергове будуть забезпечені пальним всі ті, хто задіяний у захисті нашої країни – Збройні Сили, рятівники, медики. В пріоритеті й особливо критична галузь економіки, яка забезпечує нашу продовольчу безпеку - аграрний сектор.

Вчора до Болградської районної військової адміністрації з робочим візитом приїхав заступник головного редактора телерадіо студії Міністерства оборони України Бриз Павло Парфенюк. В ході зустрічі він поспілкувався з представниками місцевих ЗМІ з питань достовірного висвітлення інформації про ситуацію в районі та країні, щодо проведення військових дій.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА отримує від вітчизняних та міжнародних донорів гуманітарну допомогу.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань. До Болградського району продовжує надходити гуманітарна допомога з різних куточків України та від міжнародних донорів. У штабі працюють три пункти видачі. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування, суміші та підгузки.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день в Болградському районі зареєстровано 8449 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти - 4349, особи з інвалідністю – 143. Довідки отримали 7842 ВПО.

У Болградській районній військовій адміністрації працює Кол-центр для збору інформації щодо потреб та пунктів розміщення внутрішньо-переміщених осіб в районі. Громадами району визначено 706 вільних місць для тимчасового розміщення внутрішньо-переміщених осіб.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги військовослужбовцям, загону територіальної оборони, внутрішньо-переміщеним особам та мешканцям нашого району, які потрапили до складних життєвих обставин. Активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь