Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПРОЩЕНО ПРАВИЛА РОЗПОДІЛУ МЕДТОВАРІВ ДЛЯ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ ТА РЕГІОНІВ

Дата: 11.05.2022 10:14
Кількість переглядів: 117

Новини   editor 

Кабінет Міністрів України доповнив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення здійснення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру для ефективного та оперативного управління ланцюгами постачання централізовано закуплених лікарських засобів, медичних виробів, а також санітарного транспорту.

«В умовах воєнного стану оперативність реагування на потреби відіграє велику роль у збереженні життів українців. Саме тому ми спрощуємо умови використання коштів та розподілу медичних товарів. Ухвалені зміни дозволять швидше реагувати на нові виклики та централізовано розподіляти закуплені медичні товари, в тому числі санітарний транспорт, до силових відомств, – коментує перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда. – Крім того, ми отримали можливість швидко розподіляти такі товари і до регіонів, де стало більше пацієнтів».

Ухвалені зміни до постанови доповнюють Порядок використання коштів новими пунктами, які дозволять розподіляти лікарські засоби, медичні вироби, допоміжні засоби до них та спеціалізованого санітарного транспорту, закуплених у межах бюджетних призначень, між:

Службою безпеки України,

Міністерством оборони України,

Міністерством внутрішніх справ України,

Збройними силами України,

Національною гвардією України,

Національною поліцією України.

Також постанова передбачає внесення змін до Порядку для забезпечення можливості Міністерства охорони здоров’я розподіляти товари і послуги, замовлені для регіонів, в яких ведуться активні бойові дії, до інших регіонів, а також визначати потребу в товарах, необхідних для надання медичної допомоги в умовах воєнного стану, на національному рівні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь