Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯКЩО ВИ МАЄТЕ ДОСТУП ДО СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ, – ВІЗЬМІТЬ У НЬОГО ДОВІДКУ ПРО ПРОВЕДЕНІ ЩЕПЛЕННЯ

Дата: 12.05.2022 09:43
Кількість переглядів: 121

Новини    editor 

Під час масового виїзду за межі України багато людей стикнулися з проблемою – вони не можуть підтвердити вакцинальний статус. Про це розповів заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Міністерство охорони здоров’я відреагувало й оперативно опрацювало проблему.

«Ми максимально спростили механізм підтвердження щеплень, розробили відповідні вказівки, які вже доведені до відома всіх органів охорони здоров’я європейських країн. Цей механізм полягає в тому, що будь-який із п’яти документів, які ми прописали в алгоритмі, визнається на території Європейського союзу», – сказав Ігор Кузін.

Підтвердити статус щеплень можна завдяки записам у первинній обліковій документації: «Історії розвитку дитини» (форма № 112/о); «Карті профілактичних щеплень» (форма № 063/о); «Медичній карті амбулаторного хворого» (форма № 025/о); Міжнародному свідоцтві про вакцинацію. Крім того, була розроблена спеціальна форма, довідка про проведені щеплення, яка дуже просто генерується в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Головний державний санітарний лікар звернувся до українців: «Якщо ви мешкаєте у відносно спокійному регіоні, якщо у вас є доступ до сімейного лікаря, не відкладайте це питання – один раз сконтактуйте з лікарем, візьміть у нього паперову довідку, щоб потім не шукати її».

За словами Ігоря Кузіна, зараз краще завжди тримати таку довідку під рукою, щоб мати можливість оперативно підтвердити за кордоном факт проведення щеплення. Він наголосив:

«Європейські регуляції полягають у тому, що якщо людина не може довести щеплення, проведені відповідно до національного календаря, її будуть щепити повторно».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь