Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 13 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 13.05.2022 12:59
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

Новини    editor

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Управління соціального захисту населення Болградської районної військової адміністрації інформує, що Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке зміцнює захист права на отримання житлових субсидій та пільг, забезпечує їх безперебійне призначення, нарахування та виплату у квітні та протягом неопалювального сезону 2022 року, в тому числі, автоматичне перепризначення у регіонах, де органи соціального захисту не працюють через активні бойові дії або тимчасову окупацію.

Автоматично, без звернення людини, відбудеться перепризначення субсидій на неопалювальний період з травня поточного року для всіх одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2021/22 років. Людині не потрібно звертатися  зайвий раз до органів соціального захисту.

Кабінет Міністрів України спростив процедуру навчання та отримання посвідчення водія у Сервісних центрах МВС. КМУ прийняв постанову «Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні».

У  м. Арциз у прискореному режимі проводяться відновлювальні роботи пошкодженої трансформаторної підстанції. В знеструмлених населених пунктах  питна вода подається за встановленим графіком, організовано 18 пунктів зарядки гаджетів та пункт  для приготування гарячої їжі та набору гарячої води. Забезпеченість населення хлібом проводиться за допомогою сусідніх громад.

На постраждалих територіях (Арцизька та Павлівська громади) промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства  працюють частково – на генераторах. На іншій території зазначені підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі працюють стабільно.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива.

 При Координаційному штабі з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА працюють три пункти видачі. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування та підгузки.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8562 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4431, особи з інвалідністю – 144. Довідки отримали 8010 ВПО.

З травня місяця, згідно з Постановою Кабінету Міністрів № 457 від 16 квітня 2022 року «Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією рф проти України», отримувати щомісячну допомогу від держави мають право наступні категорії осіб:

– громадяни, які перемістилися з територій, де ведуться бойові дії, або тих, які знаходять в тимчасової окупації чи в оточенні (блокуванні);

– громадяни, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження, і які подали заявку на відшкодування, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь