Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 16 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 16.05.2022 15:39
Кількість переглядів: 200

Новини    editor

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає.

На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива. В травні 350 тис. тонн палива з абсолютно нових логістичних маршрутів отримає Україна. Для цього Уряд вжив комплекс невідкладних дій.

 З 13 травня в населених пунктах Арцизької, Теплицької та Павлівської ОТГ відновлено електропостачання. На даний час в усіх населених пунктах зазначених громад відновлено енергопостачання і люди повернулися до нормального життя.

Згідно з наказом начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка з 14 травня в Одеській області дозволений продаж усіх видів алкогольних напоїв в період з 09.00 до 18.00. Й надалі суворо забороняється продаж алкогольних напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної гвардії, а також представникам військових формувань та правоохоронних органів.

Начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з заступником начальника Болградської РВА Дмитром Дімитровим провели нараду з представниками Арцизької, Болградської, Тарутинської філій Одеського обласного центру зайнятості стосовно стану ринку праці в Болградському районі в умовах воєнного стану.

З метою підвищення рівня зайнятості населення у воєнний час, забезпечення мобільності робочої сили та недопущення порушення законодавства про працю в умовах воєнного стану, у завершенні наради було прийнято рішення провести на наступному тижні засідання робочої групи з питань дотримання законодавства про працю, а також, запросити керівників підприємств Болградського району, в яких звільнена найбільша кількість штатних працівників. Також під час засідань робочої групи будуть обговорені питання легалізації робочої сили на підприємствах району.

Відділом “Центр надання адміністративних послуг” Болградської міської ради відновлено прийом документів на оформлення ID – картки та закордонного паспорта України.

Мінсоцполітики вчасно профінансовано виплату соціальних допомог, пільг та субсидій за травень.

13 травня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ щодо зарахування учнів до закладів загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні. З метою збереження життя та здоров’я учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану, органам управління у сфері освіти місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівникам державних і комунальних ЗЗСО впродовж строку дії воєнного стану та до початку 2022/23 навчального року необхідно:

– організувати прийом заяв і додатків про зарахування до закладів освіти для здобуття загальної середньої освіти в 2022/23 навчальному році;

– забезпечити проведення конкурсних випробувань для 5-11 класів ЗЗСО;

– здійснити видачу наказів про зарахування.

13 травня Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА отримав гуманітарну допомогу від Одеського обласного координаційного штабу з гуманітарних  та соціальних питань у вигляді одежі та підгузок. Також в цей день відбулась видача зазначеної гуманітарної допомоги Тарутинській та Бородінській громадам. Криничненській громаді було видано 11 коробок консервів. Штабом розпочато збір питної  води для Миколаївської області. При штабі працюють три пункти видачі. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування та підгузки.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8571 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4435, особи з інвалідністю – 147. Довідки отримали 8033 ВПО.

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам (ВПО) будуть здійснюватися виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь