Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Дата: 17.05.2022 16:12
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

Сьогодні   начальник Болградської районної військової  адміністрації Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з керівника структурних підрозділів РВА. У роботі наради прийняли участь перший заступник начальника РВА Іван Кюссе, заступники начальника РВА Денис Байлук та Дмитро Дімитров.

Про стан надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям Болградського району за 2021 рік доповів начальник управління соціального захисту населення районної військової адміністрації Олександр Рожков. Він зазначив, що державна соціальна допомога призначається і виплачується малозабезпеченим сім’ям, які постійно проживають на території України та з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму для сім’ї.

Державна соціальна допомога призначається на шість місяців з місяця звернення за її призначенням. Заяви з необхідними документами приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження відповідному органу соціального захисту населення.

Максимальний розмір державної соціальної допомоги не може перевищувати розміру прожиткового мінімуму для малозабезпеченої сім’ї.

Середньомісячний сукупний дохід малозабезпеченої сім’ї для призначення державної соціальної допомоги визначається відповідно до Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 632.

Управлінням соціального захисту населення Болградської районної державної адміністрації у 2021 році прийнято  та розглянуто 3281 заяв про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. З них призначено та здійснено  виплат 2662 особам на загальну суму 74067,442 тис.грн. в тому числі:

-Болградським відділом розглянуто 1426 звернень, з них призначена допомога протягом звітного року-1344 сім’ям на суму 33554,414 тис. грн. Не призначено 82 сім’ям оскільки  середньомісячний сукупний дохід сім’ї перевищує прожитковий мінімум для сім’ї, або не сплатили, або за них сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців

-Арцизьким відділом розглянуто 828 звернень, з них призначена допомога протягом звітного року – 536 сім’ям на суму 17129,49 тис. грн.. Не призначено 292 сім’ям.

-Тарутинським відділом розглянуто 1027 звернень, з призначена допомога протягом звітного року – 782 сім’ям на суму 23383,54 тис. грн.. Не призначено 245 сім’ям.

Завідувач сектору юридичного забезпечення апарату районної військової адміністрації Сергій Станков доповів про ведення претензійної та позовної роботи у Болградської районної державної адміністрації. Він зазначив, що на основі одержаних документів юридичний сектор або відповідний структурний підрозділ готує мотивоване заперечення (відзив), яке підписує голова районної державної адміністрації  або його заступник і надсилає в строк, який вказаний у процесуальному документі суду.

У період з 01.06.2021 року по теперішній час районною державною адміністрацією позови не пред’являлися. За зазначений період до районної державної адміністрації надійшло 6 позовів, як співвідповідача, за якими відкрити судові провадження: 4 по цивільним справам та 2 по господарським справам. По всіх справах провадження триває.

Про роботу Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань при Болградській районній військовій адміністрації в період воєнного стану доповів керівник штабу – Артем Булгару. Він зазначив, що при Болградській районній військовій адміністрації Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань був створений розпорядженням начальника районної військової адміністрації від 16.03.2022 року №24/А-2022. 

Основна задача Координаційного штабу – створення продовольчого резерву (крупи, макаронні вироби, консервні вироби ті інше) та резерву медикаментів. Також Координаційний штаб координує роботу волонтерських рухів  та взаємодію районної військової адміністрації з відповідальними представника  територіальних громад району та Координаційним гуманітарним штабом при Одеській обласній військовій адміністрації.

Гуманітарна допомога до штабу надходить, як від міжнародних так і українських  гуманітарних  фондів, волонтерських організацій, представників бізнесу та небайдужих громадян.

За весь період Координаційний штаб отримав близько 200 палет гуманітарної допомоги, яка отримувалась від м. Тулча, Румунія, Республіки Болгарія, м. Одеса ГШ «Одесса как она есть»,  м. Ловеч, Болгарія, Української освітньої платформи, м. Львів, культурно-просвітницьке об’єднання по зв’язкам із бессарабськими та таврськими болгарами «Родолюбець», Івано – Франківської РВА, асоціації турецьких бізнесменів «TUID» Турречина, Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань Одеської області, неурядова організація «International blue crescent».

Координаційним штабом з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА було перерозподілено між громадами району гуманітарну допомогу.

Болградська ОТГ – одяг – 53 коробок, молока – 570 л, підгузки – 200 упаковок, дитяче харчування – 210 од., засоби гігієни – 3732 од.

Кубейська ОТГ- одяг – 19 коробок, молока – 210 л, підгузки -72 упаковок, дитяче харчування – 77 од., засоби гігієни – 1361 од.

Городненська ОТГ- одяг – 30 коробок, молока – 324 л, підгузки – 113 упаковок, дитяче харчування – 119 од., засоби гігієни – 2110 од.

Криничненська ОТГ – одяг – 10 коробок, молока – 84 л, підгузки – 43 упаковок,, дитяче харчування – 33 од., засоби гігієни – 588 од.

 Павлівська ОТГ – одяг – 10 коробок, молока – 61 л, підгузки – 40 упаковок, дитяче харчування – 42 од., засоби гігієни – 749 од.

Тарутинська ОТГ – одяг – 45 коробок, молока – 267 л, підгузки – 170 упаковок, дитяче харчування – 180 од., засоби гігієни – 3181 од.

Теплицька ОТГ – одяг – 11 коробок, молока – 66 л, підгузки – 42 упаковок, дитяче харчування – 244 од., засоби гігієни – 770 од.

Бородінська ОТГ – одяг – 50 коробок, молока – 188 л, підгузки -120 упаковок, дитяче харчування – 127 од., засоби гігієни – 2224 од.

Арцизька ОТГ – одяг – 67 коробок, молока – 400 л, підгузки – 236 упаковок, дитяче харчування – 269 од., засоби гігієни – 4751 од.

Василівська ОТГ – одяг – 23 коробок, молока – 252 л, підгузки – 89 упаковок, дитяче харчування – 93 од., засоби гігієни – 1565 од.

Крім того, видано Бородінської та Тарутинської громадам консерви – 1920  шт. та 2736 відповідно. Також Тарутинської ОТГ було передано 100 продуктових пакетів на потреби ВПО та 3 палети підгузок, 3 куб одягу й 592 од. засобів гігієни.  Бородінської ОТГ – 2 палета підгузок та 1 куб одежі. Криничненській громаді видано 528 шт. консервів.

Слід зазначити, що  наразі в логістичні центри громад було передано  на зберігання сухого молока – 11 250 кг, м’яса – 19 128 кг, кондитерські вироби – 14 800 кг.

Для зручності громадян при штабі працюють три пункті видачі гуманітарної допомоги.

З першого дня роботи Координаційний штаб почав забезпечувати внутрішньо-переміщених осіб та осіб пільгових категорій товарами першої необхідності. Для зручності громадян на першому поверсі адміністративної будівлі, в якій розташована Болградська районна державна адміністрація, обладнали ресепшин. Кожного дня проводиться прийняття заяв, також громадяни отримують необхідну консультацію з соціальних питань. За цей час до приймальні Координаційного штабу звернулось близько 600 осіб. Допомогу отримали :

  • внутрішньо переміщені особи – 239 осіб;
  • багатодітні родини – 37 сімей;
  • особи з інвалідністю – 17 осіб;
  • одинокі матері з дітьми – 4 особи;
  • сім’ї військовослужбовців – 26 сімей;
  • одинокі пенсіонері –   5 осіб;
  • безробітні – 9 сімей.

Відмовлено через невідповідність соціального статусу /документів – 10 особам, не прийшли за допомогою – 25 осіб, надані рекомендації – 16 заявникам.

Серед осіб, які звернулися, мешканці Маріуполя, Гостомеля, Бучі, Харкова, Донецька, Миколаєва, Києва, Краматорська, Одеси. Заявники отримали засоби гігієни, підгузки, дитяче харчування, одяг, взуття, ковдри, подушки, постільну білизну, продуктові набори.

У кожної громаді створені логістичні центри та працюють пункти видачі гуманітарної допомоги. Ведеться постійна робота щодо поповнення резервного фонду.

Координаційний штаб з гуманітарних і соціальних питань продовжує роботу, яка спрямована на забезпечення мешканців Болградщини критично важливими товарами та послугами.

У завершені наради начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав відповідні доручення начальнику Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань при Болградській районній військовій адміністрації та керівникам структурних підрозділів РВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь