Василівська громада
Одеська область, Болградський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 23 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 23.05.2022 14:20
Кількість переглядів: 162

Фото без опису

Новини 

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 23 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

   editor 

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

З 24 травня в Україні продовжено строки проведення загальної мобілізації. Ухваленим документом строк проведення загальної мобілізації продовжується з 25 травня 2022 року на 90 діб, як і воєнний стан. Закон набуде чинності 24 травня 2022 року.

З 25 травня в Україні подовжено воєнний стан на 90 діб. Верховна Рада України затвердила відповідний акт про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні». Зокрема, ухваленим документом строк дії воєнного стану в Україні продовжується з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року строком на 90 діб.

Ізмаїльський прикордонний загін інформує про встановлення додаткових режимних обмежень у контрольованих прикордонних районах. Пояснюємо: ці обмеження та перевірки, введені прикордонною службою на Одещині, спрямовані на посилення контролю за прикордонним режимом і запроваджені в рамках воєнного стану, з метою забезпечення надійної охорони державного кордону і недопущення порушень з його перетину. На життєдіяльність та пересування територією Одеської області законослухняних громадян вони суттєво не вплинуть.

Рух громадського транспорту залишається, траса Одеса – Рені не закрита, проїзд нею можливий для усіх громадян, як чоловіків так і жінок. Але режимні обмеження стосуються, зокрема додаткових перевірок осіб на відповідність та чітке пояснення мети поїздки. Тобто на контрольних пунктах в Маяках і в Удобному прикордонники мають право додатково перевірити наміри подорожуючих, зокрема і на транзитній ділянці.

Мінцифри запускає в Дії нову соціальну послугу — Допомога по безробіттю для українців, які втратили роботу під час війни та зареєстровані на тимчасово окупованих територіях чи там, де ведуться активні бойові дії. У застосунку та на порталі Дія можна оформити статус безробітного й отримувати щомісячну допомогу.

Також Міністерство цифрової трансформації відновило комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб у Дії. Відтепер українці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи і соціальні виплати для себе та своїх дітей онлайн.

При Координаційному штабі з гуманітарних  та соціальних питань при Болградській РВА працюють два пункти видачі. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, дитяче харчування, підгузки та продовольчі пакети.

Активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8570 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4482, особи з інвалідністю – 144. Довідки отримали 8118 ВПО.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь